Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Glazba > +-∞ festival u Jedinstvu
WhatsApp Image 2022-05-23 at 1.43.08 PM

+-∞ festival u Jedinstvu

Label pop i alternativne muzike Više manje zauvijek organizirao je festival proteklog vikenda povodom svog petog rođendana. Prostor Pogona Jedinstvo tako je postao poprištem koncerata šest izvođača i bendova iste etikete koji dijele slični zadimljeni pop zvuk 80-ih. Svi, osim zadnjeg benda, koji je razbio tu iluziju, i vratio nas u sadašnjost, možda čak i poslao u budućnost, u kojoj je Lika odabrana zemlja.

 

Piše: Sara Sorić

 

Slotovi za nastupe bili su relativno kratki – možda 45 minuta za svaki bend, ali uz pohvalne male pauze između bendova. Nije bilo praznog hoda, te se duh etikete nastavljao iz nastupa u nastup.

 

Večer je otvorio Luul, na čelu s Ivanom Lulićem, koji nas je zvukovima syntheva uveo u ostatak večeri, iako su bili više sanjivi i tugaljivi od idućih bendova. Pitaj klince bio je drugi bend, koji je atmosferu prešihtao od tugaljivosti u psihodelični vajb koji je frontmen Mate Ponjević potencirao glasom i pokretima. Pseća plaža nastupala je treća te vratila u prostor Jedinstva optimističnu slatku energiju. Erol Beširević svojim nas je vokalom i simpatičnim obraćanjem publici ugostio na sunčanoj pustoj plaži.

 

Taj je ugođaj promijenio idući nastup teatralnog i energičnog Lina Pečura – Peki Pele i basist, koji su, iako povremeno prelazeći granicu slušljivosti, podizali letvicu zabave, otvorivši i zatvorivši nastup hitom Guska u magli.

 

Beogradski Fantom pojavio se kao headliner i stereotipni primjerak ovog sounda i labela (da nisu oni, to bi učinio Svemirko). Osim svojih hitova, odsvirali su i dva kavera – Da znaš Vesne Pisarović i Dženi Olivera Dragojevića.

 

Posljednji nastup razlomio je cijeli sanjivi koncept eventa te uveo seosko narodno veselje u dvoranu pogona – Đutko i Plodovi zemlje natjerali su publiku da povede kolo, a kada su članovi benda da sišli u publiku nastao je opći raspašoj.

 

Bilo bi šteta još i ne spomenuti lightshow tijekom cijeloga eventa, koji je bio je raskošan i bogat, te je dobro pratio, čak povremeno i podizao, atmosferu kojoj su bendovi težili, te bacao povremene smetnje sa soundom u drugi plan. U svakom slučaju, jedna poštena rođendanska proslava.