Naslovna > Glazba > 21. rođendan RS-a u Močvari
rs21web

21. rođendan RS-a u Močvari

Tulumom u Močvari Radio Student slavi 21. rođendan i uspješnu crowdfunding kampanju! U petak 24.11. u Močvari za slušatelje Radio Studenta nastupaju (The) Lesser Men, Šumovi protiv valova i Seine. Došlo je do promjene u lineupu tako da će se Šumski popeti na pozornicu Močvare umjesto Veje.

 

Veterani zagrebačke undeground scene, Šumski, osnovani su davne 1991. godine, od kada uporno krivudaju svojim Šumskim putevima ne obazirući se previše na glazbene trendove. Nakon donedavne duže pauze, bend se vratio i nastavio svoje glazbeno poigravanje s pop elementima i eksperimentiranje s glazbom koja premošćuje žanrovske okvire.

 

Iza njih su četiri albuma (Lov na vile 1993., Safari 1995., Baba spava 2000., Ronioci 2003.), a u pripremi je i novi album “Ostrvo ledenog kita” za koji je pokrenuta i crowdfunding kampanja. Album će sadržavati 10 pjesama u prepoznatljivom “šumskom” zvuku, kao šareni kolaž afro, kraut, new wave, avant-pop, prog-rock i drugih utjecaja poput glazbe iz animiranih filmova češke proizvodnje, itd… Objavit će ga stari lisci Geenger Records i Zvuk Močvare.

www.facebook.com/Sumskizvuk/

 

 

Šumovima protiv valova često lijepe etikatu najunikatnijeg benda na našoj sceni. Takav epitet i ne čudi s obzirom na to da se radi o bendu koji stvara zvučne krajolike nastale na tragu musique concrete, klasičnih proto-elektronskih glazbenih kompozicija i izvorne psihodelične glazbe 60-tih.

www.facebook.com/sumoviprotivvalova

 

 

(The) Lesser Men su zagrebačka četvorka sačinjena od članova koje ste jamačno zamijetili u bendovima poput Casual Elvis ili Mutual of Omaha. Njeguju nasljeđe nezavisnog rocka devedesetih,a ove godine objavili su za Geenger records drugi album „Bedrooms“.

www.facebook.com/thelessermen/

 

 

Seine je folk-punk trio pod vodstvom Ivana Ščapeca uz kojeg sviraju, Dimitrij Mekotanović (Vlasta Popić, Radost) na bubnjevima, udaraljkama i back vokalima, te Boško Mijušković (Škrtice, Straight Mickey and the Boyz) na basu. Nakon kraće pauze ove godine objavljuju dugoočekivani album Sno sna.

www.facebook.com/SeineVz/

 

 

+ DJ-i Radio Studenta!

 

Tulum za 21. rođendan prigoda je da Radio Student proslavi svoju globalnu punoljetnost, ali i da se zahvali svojim slušateljima čija je potpora u kampanji Nek´se daleko čuje konstrukcija novog odašiljača.

 

VIŠE O RADIO STUDENTU & KAMPANJI „NEK SE DALEKO ČUJE“:

Indiegogo kampanja: https://goo.gl/XBphEb