Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Vijesti > Prijedlog novog Zakona o radu
Izvor: Hina
Izvor: Hina

Prijedlog novog Zakona o radu

Predan je prijedlog novog Zakona o radu, koji predviđa niz značajnih promjena na tržištu rada. Detaljan nacrt prijedloga dostavljen je socijalnim partnerima, sindikatima i poslodavcima. Glavni razlog za izmjenu Zakona bilo je uređivanje odredbi o uvjetima rada na izdvojenom mjestu rada ili na daljinu, koji se uvelike koristi od početka pandemije.

 

Piše: Tessa Šreng 

 

Rad na daljinu prema novom Zakonu uključuje ugovor u pisanom obliku, a u njemu trebaju biti predviđene i naknade troškova radnika za utrošenu energiju, vodu te komunalne pristojbe, kao i druge troškove vezane uz obavljanje poslova. Roditelji djece do osam godina mogu zatražiti rad od kuće, a poslodavac ih može odbiti samo iznimno, i to pisanim obrazloženjem.

 

Ostale promijene koje bi novi Zakon trebao uvesti su skraćeni otkazni rok na sedam dana ukoliko radnik dobije otkaz zbog “skrivljenog ponašanja” te ograničeno sklapanje ugovora na određeno. Također, uvodi se mogućnost privremenog udaljenja radnika s posla u slučaju izvanrednog otkaza kojeg poslodavac daje zbog teške povrede radnih obveza, ali uz priznavanje svih prava iz radnog odnosa.

 

Nadalje, po prijedlogu novog  Zakona, radni odnos neće automatski prestajati s navršenih 65 godina i 15 godina staža, no ako radnik koji ima uvjete za starosnu mirovinu dobije otkaz, neće imati pravo na otpremninu.  Broj dozvoljenih prekovremenih sati diže se na 200, dok po kolektivnim ugovorima uopće nema ograničenja za prekovremene sate.

 

Ugovorom na određeno bi radnik kod istog poslodavca, ali i svih s njim povezanih tvrtki, smio bi raditi najviše tri godine, a razdoblje između dva uzastopna ugovora koje se ne smatra prekidom produljit će se na tri mjeseca. Propisana je i obveza definiranja objektivnog razloga za sklapanje prvog ugovora na određeno.

 

Hrvatska je pri europskom vrhu po udjelu nesigurnih ugovora na određeno te bi novi Zakon o radu trebao utjecati na to da se taj udjel počne smanjivati. Prema podacima Eurostata, Hrvatska ima stopu ugovora na određeno oko 15 posto, te je u EU među pet država s najvećim udjelom ugovora na određeno.

 

Iz Saveza samostalnih sindikata Hrvatske(SSSH), poručuju kako nisu zadovoljni novim uredbama  oko ugovora na određeno. Takve ugovore smatraju previše raširenom praksom koja bi se trebala efikasnije suzbiti. Sunčica Brnardić iz SSSH, tvrdi da se nadaju da će u pregovorima koji počinju idućeg tjedna, uspjeti izmijeniti te prijedloge, kao i prijedlog za skraćivanje otkaznog roka zbog “skrivljenog ponašanja”. Sindikati podsjećaju i da su tražili da se za ugovore na određeno uvedu otpremnine. Iz Hrvatske udruge poslodavaca nisu ništa komentirali oko nacrta prijedloga Zakona o radu.

 

Novi Zakon o radu trebao bi biti donesen do ljeta iduće godine, a njime će Hrvatska pobuhvatiti odredbe dviju novih europskih direktiva, o ravnoteži poslovnog i privatnog života te o transparentnim i predvidivim radnim uvjetima.