Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Kultura > 3. BeerYard festival
BY3_620x330

3. BeerYard festival

Jednodnevni festival koji spaja tri nezavisne scene; craft pivovare, street food i glazbu, BeerYard festival, u svojem trećem izdanju održat će se 1.9.2018. u velikom dvorištu Pogona Jedinstvo, na već poznatoj lokaciji na kojoj su održana prva dva festivalska izdanja.

 

SLEEPYHEADS (Zagreb)KILLED A FOX (Zagreb),SAUČEŠĆE (Zagreb)

Upad u pretprodaji: 40 KN, na dan događanja na blagajni kluba: 50 KN

FB: https://www.facebook.com/events/196730284295275/

 

#DoživiHmelj priča ostaje ista; dovodimo poznate i manje poznate domaće pivovare, odlične strane pivovare, nove street food objekte te beskompromisne, široj publici relativno nepoznate, nezavisne bendove različitih glazbenih žanrova. Činjenica je da craft groznica traje i dalje jer se broj ljubitelja craft piva povećava, a ponuda domaćih craftova je sve kvalitetnija i obilnija. Slična stvar se događa i u susjednim zemljama, što je samo dodatni plus cijelom craft pokretu na ovim prostorima.

 

BeerYard festival nije klasičan pivski festival, to je festival za beer geekove, istinske i beskompromisne pivoljupce kojima tradicionalna komercijalna piva nisu ukusna, te ostajemo pri svojoj filozofiji kojoj je cilj ljudima približiti svijet craft pivarstva te pokazati zašto je nezavisno pivarstvo u svakom pogledu superiornije od masovnog industrijskog, stoga će i ove godine većina pivara osobno predstavljati svoje proizvode i svatko će im na licu mjesta moći postaviti bilo kakva pitanja.

 

Od stranih pivovara sretni smo što možemo najaviti da ćemo ove godine predstaviti Cloudwater Brew Co, manchestersku pivovaru i tihu patnju svakog ljubitelja crafta, pivovaru koja je 2017. godine na RateBeer portalu proglašena drugom najboljom pivovarom na svijetu. Uz njih, ove godine publika će moći uživati u proizvodima pivovara Hop Hooligans iz Rumunjske, Brew Your Mind i Horizont Brewing iz Mađarske, Piwne Podziemie iz Poljske, Meadly - Bulgarian Craft Mead, bugarska medovača, Põhjala Brewery iz Estonije i Reservoir Dogs brewery i Lobik Brewery iz Slovenije.

 

Domaće pivske snage će predstavljati neke već dobro poznate, a neke po prvi put na festivalu pivovare : 5th ElementBeckers Craft BreweryBlack Hat Craft BreweryBura Brew Craft Brewery iz Poreča, Dubrovačka PivovaraMedvedgradMlinaricaNova rundaPivionicaPositive BreweryPriMarius Craft BreweryPulferValensVarionicaZeppelin Craft Brewery i Zmajska pivovara, od kojih će mnogi posebno za BeerYard po prvi put predstaviti neka svoja nova piva u ponudi.

 

Za hranu će biti zadužen American bar Dollar iz Varaždina i BBQ Hot Yard iz Zagreba, Volim ljuto će predstaviti svoje Vrabasco i Alpinos poznate i manje poznate umake i ostali asortiman proizvoda, dok će Giftonaut posjetiteljima nuditi svoje majice s pivskim temama.

 

Glazbeni dio festivala i ove će godine ponuditi odlične nezavisne bendove različitih glazbenih usmjerenja, u dvorištu Jedinstva od 19:00 sati nastupaju energični hardcore punkeri STRONGHOLD, koji su između ostalog nastupali sa Sick Of It All i Agnostic Frontom, “najveća tajna hrvatskog indie rocka”, četvorka SLEEPYHEADS koja je svirala u većini zagrebačkih klubova i do sada stekla zavidan broj publike, psihodelični rockeri KILLED A FOX, dio House of Pablo kolektiva koji trenutno rade na novom studijskom izdanju pa zasigurno možemo očekivati i neke nove pjesme da nam predstave i horror pop punk trio SAUČEŠĆE, bend sastavljen od članova Mašinka, Frakture Mozga i Pičke Vrište.