Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Glazba > 99 nijansi punka u VIB-u
esc life vib

99 nijansi punka u VIB-u

Indie punk rock fiesta napada Vintage Industrial Bar u srijedu, 4. ožujka. Na samom čelu napada melodični adult punkeri ESC Life, a krila ima čuvaju DDR i mladi Home Conflict. Bit će to večer u kojoj se spajaju stara i nova škola melodičnog i pop punka.

 

Tri godine nakon prvijenca Access All Areas i godinu i pol nakon split 7″ vinila s Remedy, zagrebački “staromodni” indie rock kvartet ESC Life prošle je godine izdao album Born to Be Mild. Nove ideje benda koji i dalje ima fiksaciju na glasne gitare, solaže, brze ritmove i pop pjesme učinile su ovaj album zabavnijim i šarenijim. I dalje pod izravnim utjecajem power pop i punk rock velikana poput Descendents, Nova Mob, The Hold Steady ili Superchunk, ESC Life se više nego ikad igraju sa klišejima popularne glazbe 20. i 21. stoljeća, ali nikad ironično. Duhovite, brze i pamtljive indie rock pjesme o životu poslije tridesete, ljubavi i obavezama i ovog je puta prema željama članova benda snimio i miksao neizbježni Mark Mrakovčić, a glasove posuđuju Sara i Eva iz Žen, Ivana Smolović Ika iz On Tour i Mark Mrakovčić. Za grafičko rješenje omota zaslužan je najzaposleniji
punk ilustrator s ovih prostora Lovro Škiljić.

 

Vinilno izdanje albuma Born to Be Mild izašlo je prije nekoliko mjeseci i zajednički je projekt etiketa PDV Records iz Hrvatske, Ill In The Head iz Kanade, Bartolini Records iz Španjolske i Last Exit Music iz Njemačke.

 

 

Home Conflict predstavnici su mlađe škole pop punka. Trojac od već davne 2016. godine kao srednjoškolski bend radi, svira i funkcionira kao mašina koja se do danas afirmirala u zreli punk projekt. Taj pothvat okrunjen je albumom prvijencem imena “Life You Choose” koji su popratili sa dva spota.

 

 

DDR je Punk rock i post-punk trio iz Zagreba. Brzo, melodično te ponešto mračno i pesimistično. Ljudi vole spominjati Leatherface, Hüsker Dü, Wiperse – i jesu i nisu u pravu. Neko izdanje bi se trebalo uskoro pojaviti.

 

 

Karte po cijeni od 40kn nabavite u pretprodaji u Dirty Old Shopu, VIB-u, Grifu i te online putem Entrio sustava, dok će vas na ulazu upad koštati 55kn!