Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Emisije > Abeceda nezavisne kulture
abeceda nezavisne kulture

Abeceda nezavisne kulture

Emisija se emitira na dvotjednoj bazi, srijedom od 12:15

 

Abeceda nezavisne kulture radijska je emisija koja nastaje u suradnji Centra za dokumentiranje nezavisne kulture i Radio Studenta. Emisija je dobila naziv po suradničkom projektu organizacija Kurziv (Kulturpunkt.hr) i Kulturtreger (Booksa.hr), započetom 2009. godine kao višegodišnjem projektu istraživanja i historiziranja nezavisne kulturne scene u Hrvatskoj.

 

Namjera je projekta zabilježiti nezavisnu kulturu u Hrvatskoj od 1990. godine do danas, sakupljanjem usmene povijesti kroz formu intervjua s protagonistima scene koji se objavljuju na portalu Kulturpunkt.hr, javne otvorene razgovore sa sudionicama i svjedocima tih zbivanja, sakupljanjem, arhiviranjem, digitaliziranjem i prezentacijom materijala u Centru za dokumentiranje nezavisne kulture u klubu Booksa u Zagrebu, stvaranjem arhivske online platforme, organiziranjem edukacijskih radionica arhiviranja diljem Hrvatske te organizacijom javnih događanja o pitanjima vezanima za nezavisnu kulturnu scenu i njeno dokumentiranje.

 

Abeceda nezavisne kulture otvara problemska polja arhiviranja i historiziranja nezavisne scene, njenih živih praksi te njene važnosti i vidljivosti među širom publikom.

 

 

Urednštvo
  • Dunja Kučinac
  • Ivana Pejić
  • Tia Špero
Kontakt
  • tia.spero@gmail.com