Radio Student Najavljuje:
Naslovna > RS Mashup > Ad hominem u Saboru
rada boric

Ad hominem u Saboru

U večernjim satima jučerašnje saborske rasprave uključio se Domagoj Hajduković iz SDP-a .

 

Piše: Anamaria Soče

 

Njegov komentar da “Dobro društvo u nekim organizacijama ne možete naći zbog duboko ukorijenjene korupcije“ zasmetao je Anti Sanaderu iz HDZ-a koji je u replici komentirao osobni život zastupnika Hajdukovića.

 

„Govorite da smo mi loše društvo, a vi osobno imate loše društvo, vas je osobno vaš partner istukao,“ rekao je Ante Sanader u replici Hajdukoviću, „razmišljajte o svom društvu, a ne našem, brinite o svojoj kući.“ Sanader je također nadodao kako su oni pobijedili na izborima, a ne oporba.

 

Situaciju su komentirali i ostali saborski zastupnici. Šef SDP-a Peđa Grbin zatražio je reakciju Jandrokovića i Plenkovića za izjavu HDZ-ovog zastupnika. Naglasio je da bi isprika bila minimum.

 

„Zastupnice i zastupnici svakodnevno doživljavaju niz nemilih scena. Kada traže legitimne odgovore onda najčešće dobivaju zauzvrat nešto ad hominem, što je apsolutno nedopustivo,“ komentirala je saborska zastupnica Rada Borić, nadodavši da „pri tom, naravno, ne dobiju odgovor na pitanje koje su postavili.“

 

Borić je istaknula kako je jučer bio početak 16 dana aktivizma i borbe protiv svih oblika nasilja koje će završiti 10. Prosinca s danom ljudskih prava. Kaže da bi Ante Sanader trebao znati da se ničija prava ne smiju kršiti, te biti svjestan da postoje ljudi koji su različiti od njega.