Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Radio Student > Aklea Neon u Iskopčanom petku
iskopčana neon

Aklea Neon u Iskopčanom petku

Petak, 6. prosinca na 5. kat nam stiže one woman bend Aklea Neon. Ona mapira svijet glazbenim točkama, jednu će zabilježiti i kod nas! Očekuje vas putovanje matričkim ethno dionicama, afro zvuk uz vokal i riječ-dve na 100,5FM

 

Prvi singl „Da mi je“ napisala je u Hrvatskoj, a snimila u Londonu gdje je snimila i ostatak albuma. Pjesma kao i sama autorica ima noge i krila te njezine glazbene vibracije titraju van Hrvastke. Video spot za isti singl prikazuje kako Aklea Neon uspješno spaja svoje dvie strasti, glazbu i putovanja. Vizualnu pozadinu njezinih ritmova u spotu okarakterizirana je kroz putovanje Peruom i Bolivijom.

 


Ono što Akleu još karakterizira jest da nastupa kao one woman band tak da svoje harmonije izvodi cijelim tijelom – nogom na pedal looperu, rukom na gitari i MIDI controlleru s glasom koji rezonira do tjemena. Nakon završetka njezine prve samostalne turneje gdje je održala 40 koncerata od Dubrovnika do Berlina, u listopadu je predstavila novi sing „What I want“ gdje se predstavlja u dub i reggae stilu koji ste mogli čuti u zagrebačkom Vinylu gdje je najavila svoju jesensku turneju i album prvijenac koji izaje sljedeće godine. Za nadolazeći album najavila je „Bit će malo roots glazbe i cumbije, bit će repanja, raznih jezika…. ma jedan sendvič sa svime!“ Za cijeli recept sendviča i više detalja o sastojcima istog, saznajte slijetanjem na koordinate 100,5 u Iskopčani petak u 10 sati!