Radio Student Najavljuje:
Naslovna > RS Mashup > Ako neće Vlada, Grad sve financira
VIDEO-HINA-Potres-u-Zagrebu-Drakovieva-i-Katedrala

Ako neće Vlada, Grad sve financira

Nastavljaju se prepucavanja aktera sa zagrebačke političke scene, a idealno mjesto i vrijeme radnje za to bila je današnja sjednica zagrebačke gradske skupštine. 

 

Piše: Anđela Vuko

 

Oporba je došla pripremljena. Tako je SDP-ov Matej Mišić odmah upitao gradonačelnika o prijedlogu njegova stranke oko otpisa računa za struju iza građane koji zbog posljedica potresa žive u kontejnerima.  “Zašto ste zaboravili ljude i mislite li da im ne treba pomoći i staviti ih u isti položaj s onima iz Sisačko-moslavačke županije?”- upitao je Mišić gradonačelnika.

 

Bandić kaže- nije do njega. Gradska uprava poslala je upit Vladi pa sad čekaju odgovor. Inicijativa koju su poslali u planu ima izjednačiti stanovnike Zagreba i Zagrebačke županije s onima oštećenim u Sisačko- moslavačkoj županiji. Ipak, ako se Vlada i odluči oglušiti na njihova zahtijevanja Bandić će i to riješiti. Obećao je da će, ako bude potrebno, sve dugove platiti Grad.

 

Nije se oporba dala lako zavarati njegovom slatkorječivošću. Mišić mu je rekao da niti jedna dokument koji bi dokazao postojanje te inicijative Grada nije vidljiv te da inzistira da se zastupnicima pošalje odgovor Vlade. Gradonačelniku se ni to nije svidjelo pa je ustvrdio da mu je i više nego jasno zašto je Peđa Grbin raspustio zagrebački ogranak stranke.

 

“Jer su oči svih vas uprte u Bandića“.

 

A da znaju zašto se raspustio gradski ogranak SDP-a misle i HDZ-ovci, točnije njihov predsjednik Gradske skupštine Mislav Herman. On je uvjeren da se to događa jer zagrebački socijaldemokrati daju prešutnu podršku Bandiću.

 

HDZ kaže nije takav. Njima ne trebaju koalicijski partneri, ne ovise o drugima. Jaki su na lokalnoj razini pa mogu ići samostalno na izbore. Nastavit će tako politiku koja se temelji na programskoj suradnji te će podržati sve što je dobro za građane. Za sada nemaju kandidata za gradonačelnika Zagreba, ali to bi se uskoro trebalo promijeniti.