Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Slider Homepage > Anketa: Studenti Fakulteta političkih znanosti stoje uz Filozofski
fpzg (1)

Anketa: Studenti Fakulteta političkih znanosti stoje uz Filozofski

Kuća Radio Studenta službeno je podržala Filozofski fakultet, a mi donosimo svježe reakcije naših studenata.

 

Nakon što su nezadovoljni članovi Vijeća Filozofskog fakulteta nedavno napustili sjednicu zbog neslaganja s dekanom Previšićem, studenti i profesori Fakulteta političkih znanosti javno su stali u njihovu obranu. Ovim potezom FPZG je postao prva sastavnica Sveučilišta u Zagrebu koja se solidarizirala s Filozofskim. Službeno priopćenje prenosimo u cijelosti:

 

„Vijeće Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu izražava zabrinutost zbog stanja na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu kojim se ugrožava autonomija Sveučilišta. Posebno želimo istaknuti zabrinutost potezima kojima su dovedena u pitanje temeljna prava studenata i profesora, poput ograničavanja slobode kretanja, zabrane korištenja pojedinih prostorija za rad i učenje, legitimiranja zaposlenika i boravka naoružanih osoba na Fakultetu.

 

Na taj se način onemogućava rad studentima i profesorima te se stvara neugodna atmosfera straha. U slobodnoj akademskoj zajednici za takve prakse nema mjesta. Tražimo, stoga, od nadležnih institucija da reagiraju te da studentima i profesorima s Filozofskog fakulteta osiguraju normalne uvjete za rad i ostvarivanje prava zagarantiranih temeljnim aktima i dobrom akademskom praksom.“

 

Nakon sjednice Vijeća, dekanica FPZG-a Lidija Kos-Stanišić nije bila raspoložena za izjave, ali zato studenti jesu. Na linku možete poslušati komentare mladih novinara i politologa na pružanje potpore kolegama s Filozofskog.