Radio Student Najavljuje:
Naslovna > RS Mashup > Beroš poziva na odgovornost
Beroš screenshot

Beroš poziva na odgovornost

Pandemija koronavirusa u Hrvatskoj i dalje ne jenjava. U posljednja 24 sata zabilježeno je 4080 slučajeva zaraze koronavirusom, a od posljedica zaraze COVIDom 19 preminulo je 48 osoba.  

 

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je kako bi kazne za nenošenje zaštitnih maski trebale biti ozbiljne, ali da treba imati u vidu i druge kazne koje su u okviru prekršajnog zakona. Ministar zdravstva Vili Beroš iz samoizolacije je komentirao za N1 nove i strožije mjere.

 

„Mjere su tu, mjere štite zdravlje, ali mi kao odgovorni građani ih se moramo pridržavati jer bez našeg odgovornog ponašanja ni najrestriktivnije mjere neće imati učinak“, poručio je Beroš.

 

Osvrnuo se i na novu mjeru koja nalaže da bi popunjenost javnog prijevoza, kao što su autobusi i tramvaji, trebala biti maksimalno 40 %. Poručio je i kako je dio odgovornosti na nama samima.

 

„Ukoliko vidimo da je neki autobus ili vlak pun 40%, nemojmo ulaziti. Ja znam da ponekad to ide na uštrb naše organizacije života, škole, rada i svega ostalog, ali uzmimo u obzir okolnosti novog normalnog. Ne živimo u normalnom vremenu, živimo u vremenu kada je virus oko nas“, upozorava ministar Beroš.

 

Po uzoru na situaciju u proljeće, Beroš je zaključio kako smo bez represije ili kažnjavanja bili među najuspješnijim zemljama, ali i kako se takva situacija nažalost nije ponovila u drugom valu. Temeljni uzrok Beroš pronalazi u tome što se nismo pokazali dovoljno odgovornima kao tada i da zato sada moramo posegnuti za oštrijim mjerama.