Radio Student Najavljuje:
Naslovna > RS Mashup > Bez potvrde nema nastave
241198307_4833106500073815_8516745598553320804_n

Bez potvrde nema nastave

Veterinarski fakultet, osim obaveznih COVID potvrda za zaposlenike, odlučio je uvesti obavezne COVID potvrde i za sve studente. Bez nje neće moći pratiti nastavu ni u kojem obliku – pa ni online.

 

Piše: Antonela Šaponja

 

Studenti koji nemaju važeću EU digitalnu COVID potvrdu od 15. studenoga 2021. godine neće moći pristupiti niti jednom obliku nastave ni boraviti na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu, stoji u obavijesti koju su dobili studenti Veterinarskog fakulteta u Zagrebu, a koju potpisuje tamošnji dekan Nenad Turk.

 

WhatsApp Image 2021-11-09 at 21.00.26

 

Izostanak s nastave zbog neposjedovanja važeće COVID potvrde istovjetan je izostanku iz drugih razloga, navode.

 

Studenti su izostanak s nastave iz razloga navedenog u prethodnoj točki dužni opravdati Referadi za integrirani preddiplomski i diplomski studij Veterinarskog fakulteta, a za izostanke vrijede iste odredbe kao i za izostanke s nastave zbog bilo kojeg drugog razloga, piše u obavijesti.

 

Svi koji iz medicinskih razloga se ne mogu cijepiti i dobiti COVID potvrdu, moraju Referadi dostaviti službeni dokaz o kontraindiciranosti cijepljenja, najkasnije do petka u 14 sati. Njima će se omogućiti da prisustvuju nastavi, ali uz pojačane mjere, navode s Fakulteta.

 

Na kraju obavijesti s fakulteta podsjećaju studente i da je cijelo vrijeme u svim zatvorenim prostorima Veterinarskog obavezno nošenje zaštitnih medicinskih maski na ispravan način.

 

U nadi da će dosljedno provođenje navedenih nužnih i propisanih mjera, kao i nastavak provođenja svih drugih nužnih epidemioloških mjera, pridonijeti što bržem smirivanju epidemiološke situacije bolesti COVID-19, od vas kao studenata biomedicinskog područja očekujem cjelovito poštivanje i razumijevanje navedenih mjera u svrhu održavanja neometanog nastavnog procesa, stoji u obavijesti koju potpisuje dekan Turk uz dodatak kako su ove mjere podložne izmjenama ili dopunama sukladno odlukama Stožera RH, navode.