Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Glazba > The Black Lips u Zagrebu
black lips1

The Black Lips u Zagrebu

Nakon 12 godina, u srijedu 12.06.’19. THE BLACK LIPS – kraljevi pshodeličnog underground garage rocka, vraćaju se u Zagreb, ovaj put u Vintage Industrial prateći tragove velikog Jona Spencera.

 

FB event& info: https://www.facebook.com/events/550017522189635/

 

Osnovani su 1999. godine kada se dogodio i veliki incident u Coloradu u školi Columbine – sigurno se sjećate dokumentarca ‘Bowling for Columbine’ čuvenog redatelja Michael Moorea koji opisuje taj incident, a školstvo je nakon tog incidenta postrožilo sigurnosne mjere gdje su glazbenici iz Black Lips navedeni kao ‘subkulturna opasnost’ i time izbačeni iz škole.

No, to im je dalo samo još dodatne energije da sve što rade, rade još bolje. I dalje uporno čuvaju i njeguju divlju energiju srednjoškolskih propaliteta koju su uspjeli pretvoriti u estetiku, nadograđenu fantastičnim izuzetno filmičnim spotovima.

 

Njihovi su koncerti prava orgija egzibicionizma, tinejdžerski tulum začinjen pljuvanjem jedan drugome u usta, žvaljakanjem, uriniranjem, paljenjem istrumenata, tučnjavama s publikom i grozomornim dozama alkohola i droge.

 

Glazba im, međutim, nikada nije bila u drugom planu i svaki od osam regularnih albuma podjednako je zanimljiv. Koliko god to otrcano zvučalo, Black Lipsi doista na vlastiti, originalan način reintepretiraju ostavštinu 60-ih. Tu su plengave prljave gitare na rubu raštimanosti, tu su plemenski vokali, vrištanje, deranje, falšanje i sve ostalo što garage rock i dalje čini zanimljivim. Bend je 2011. snimio svoj prvi album s „pravim“ producentom, Arabia Mountain, a činjenica da su ga radili pod paskom Marka Ronsona (Amy Winehouse, Robbie Williams, Duran Duran…) nimalo nije otupila njihovu oštricu. (trusty.hr)

 

DISKOGRAFIJA:

Black Lips! – 2003 (Bomp! Records)

We Did Not Know the Forest Spirit Made the Flowers Grow – 2004 (Bomp! Records)

Let It Bloom – 2005 (In The Red Records)

Good Bad Not Evil – 2007 (Vice Records)

200 Million Thousand – 2009 (Vice Records)

Arabia Mountain – 2011 (Vice Records)

Underneath the Rainbow – 2014 (Vice Records) Billboard 200 # 143

Satan’s Graffiti or God’s Art? – 2017 (Vice Records)

 

ČLANOVI:

Cole Alexander – vokal, gitara

Jared Swilley – vokal, bass

Oakley Munson – bubanj

Zumi Rosow – saksofon

Jeff Clarke – vokal, gitara

 

**************************************

Više informacija o programu Vintage Industriala:

www.vintageindustrial-bar.com

www.facebook.com/vintageindbar

www.twitter.com/VintageIndBarZg

www.instagram.com/vintageindzagreb