Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Vijesti > Borba na Atlantiku
more more

Borba na Atlantiku

Za nestalim pomorcima na Antlantiku se još uvijek traga. Na brodu Bourbon Rhode nalazi se i hrvatski kapetan Dino Miškić. 

 

Piše: Elena Topolovčan

Foto: Pixabay

 

Jučer je u Atlantiku tijekom potrage uočen objekt koji dimenzijama odgovara splavi. Svi brodovi koji sudjeluju u potrazi promijenili su kurs i krenuli prema objektu. Potraga je i dalje u tijeku.

 

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman rekao je kako je Hrvatska  tražila i američku pomoć u potrazi za nestalim hrvatskim pomorcem: „Teško je s ovog stajališta znati o bilo čemu, sve je to daleko od nas, ali da nam je svima stalo, to je sigurno. To nam je obveza i dužnost”, poručio je ministar.

 

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović rekla  je kako se potraga nastavlja. „Koliko je meni poznato u to nije uključena samo Francuska nego i neke druge države koje nam pomažu, između ostalih i SAD” izjavila je.

 

Podsjetimo, tegljač Bourbon Rhode koji je bio na putu za Gvajanu, našao se na putu uragana Lorenzo. U kasnijim poslijepodnevnim satima u subotu je potonuo. U nedjelju je pronađen splav s troje preživjelih, dok se za ostalima traga i dalje.