Naslovna > Glazba > Čitaj dizajn! Magazini i časopisi 90-ih i 2000-ih
citaj

Čitaj dizajn! Magazini i časopisi 90-ih i 2000-ih

KA-MATRIX u okviru programa Nova kultura _ Hibridni grad .017 organizira izložbu Čitaj dizajn!, magazini i časopisi 90-ih i 2000-ih poznatog dizajnera Dejana Dragosavca – Rute.


Ovom izložbom autor prikazuje utjecaj dizajna, u ovom slučaju časopisa i magazina, na kreiranju općeg pristupa estetici tijekom posljednjih dvadeset godina.

 

Izložba obuhvaća radove nastale od kraja 90-ih do danas i uključuje Rutin dizajn za publikacije kao što su Arkzin, Godine Nove, Nomad, Libra Libera, Gordogan, Frakcija i Up&Underground. Izložbom ćemo prikazati dizajn kao vizualni izričaj cjelokupne domaće urbane scene i odnos koji je imao u društvenom okruženju kada je stvaran.

 

Izložba je dio aktivnosti programa Nova kultura_Hibridni grad pod nazivom “404 – still Not Found”. Koncept 404 – not Found bavi se organiziranjem izložbi u javnim prostorima i predstavljanjem rada umjetnika koji su utjecali na nezavisnu kulturnu scenu i tematiziraju današnju društvenu sliku kroz umjetnički format.

 

Program Nova kultura _ Hibridni grad .017 provodi se uz potporu zaklade Kultura Nova, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Karlovca i Karlovačke županije.

 

FB EVENThttps://www.facebook.com/events/1729257657381911/