Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Glazba > Coucou Chloe objavila novi ‘WIZZ’
coucou

Coucou Chloe objavila novi ‘WIZZ’

Producentica Coucou Chloe izbacila je novi mračni single WIZZ, a ako pratite londonsku underground klupsku scenu, ime ove eskperimentalne elektronske izvođačice i producentice zaraznih beatova vam je već odavno poznato.

 

Piše: Lucija Marenjak

 

Coucou Chloe, pravim imenom Erika Jane, francuska je producentica, pjevačica i DJ, a trenutno živi u Londonu. Suosnivač je glazbenog kolektiva i izdavačke kuće Nuxxe, zajedno s proudcentom i izvođačima Sega Bodega i Shygirl. Poslušajte novi single ‘WIZZ’.

 

 

Iako radi eksperimentalnu i drukčiju elektronsku glazbu, Coucou prevedeno s francuskog je vrsta ugodnog pozdrava, a ne „luda“, kao što je česta zabuna vezana uz ovu mladu izvođačicu, zbog glazbe koju producira.

 

Njena glazba ritmički je ogoljena, preko koje nadodaje svoje bezizražajne vokale i mračne, ponekad agresivne melodije. Svu glazbu producira preko svog laptopa, s eksternim klavijaturama i mikrofonom. Rezultat produkcije je iznimno zarazan i slastan beat, koji zahtjeva plesnu reakciju slušatelja.

 

Iza sebe ima 3 EP-a (Halo, Erika Jane, Naughty Dog) i ponešto odličnih singlova, poput singla Nobody iz 2020., koji izaziva ovisnost usporedivu s pjesmom Toxic od Britney Spears.

 

U listopadu 2016. godine imala je svoj prvi Boiler Room set u Berlinu, a stvar Doom bila je puštena tijekom Rihannine Fenty x Puma modne revije tijekom New York Fashion Week-a. Međutim, stvar je doživjela kontroverzu budući da sadrži snimku hadith-a, odnosno svetog islamskog teksta.

 

U ljeto 2021. objavila je remix Lady Gagine stvari Stupid Love, koja u njenom izdanju nadvladava inicijalnu jednostavnu i sladunjavu pop pjesmu i postaje odlična klupska stvar.

 

U našem podneblju, mogli ste ju gledati na Grounded festivalu u Ljubljani. Njena glazba još više dolazi do izražaja kad se izvodi u klubu, čemu pridodaje i njena nemjerljiva karizma.

 

 

Njeno ime treba svakako pratiti, u daljnjem iščekivanju underground hitova koje ćete htjeti pustiti na idućem partiju.