Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Radio Student > Cura i dečko u Iskopčanom
cura i dečko

Cura i dečko u Iskopčanom

Cura i dečko su glazbeno-zaljubljeni par, a u petak, 21. siječnja, u našem Iskopčanom petku predstavit će nam potpuno nove pjesme i dati dašak svog glazbenog univerzuma.

 

Cura i dečko su glazbeno-zaljubljeni par, imenima Ivan Marojević i Vanesa Petrac. Ivan puno sklada, i bio je po bendovima, Vanesa je išla na folklor i obožava improvizirati. Prije četiri godine započeli su skupa svirati obrade na zabavama i vjenčanjima, pa su od skupljenih financija kupili par malih sinteva na baterije i uplovili u autorske vode.

 

Godine 2018. su u dvorištu pored Ribnjaka stvorili prvi EP – “Cura i Dečko Idu na Vikend.“ Od tad su svirali u gotovo svim aktulanim zagrebačkim klubovima i šire, a mogu se pohvaliti i brojnim suradnjama sa suvremenim plesačima, kazališnim predstavama s live sound designom, te “Impro Jamove” s plesnim odsjekom Akademije dramske umjetnosti.

 

Raznolikost njihovog rada savršeno prenosi raznolikost njihovog zvuka, a o samom žanru glazbe su rekli da „cura pjeva sa srcem u grlu, a dečko svira sav svijet oko sebe.“
24. i 25. siječnja, od 16 do 16 sati – u live streamu EducationTV, platformu za promicanje underground kulture, odradili su nešto što su nazvali #Jamuary – nesputano stvaranje i dijeljenje glazbe tijekom mjeseca siječnja. Sessionu neprekidnog jammanja od 24 sata Curi i Dečki pridružili su se i razni gosti i prijatelji kao što su Leo Beslać, Ivan Judaš, Roko Crnić, Ana kovačić, Die Zoone i mnogi drugi…

 

Mi ćemo u petak pričati o #Jamuary, ali i o nekim novim stvarčicama! Slušamo se i želimo si dobro jutro u petak u 10 sati na 100,5!