Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Slider Homepage > Dan otvorenih vrata Ekonomije
Zagreb, 21.03.2017 - HUO predstavio edukativnu igru Manje rizika - vise zabave

Dan otvorenih vrata Ekonomije

Na ovogodišnjem Danu otvorenih vrata Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (EFZG) koji će se održati 1. ožujka 2019. godine aktivno će sudjelovati i Hrvatski ured za osiguranje (HUO) i to u dijelu programa “sudjelovanje u igrama”.

 

Srednjoškolcima viših razreda osnovnih škola HUO će prezentirati cjelokupnu industriju osiguranja, a naglasak će staviti na važnost financijske pismenosti.

 

U sklopu vlastitog štanda na Danu otvorenih vrata EFZG-a, Hrvatski ured za osiguranje potencijalnim budućim studentima “Ekonomije” predstavit će društvenu igru “Manje rizika, više zabave”. Riječ je o društvenoj igri, koju je HUO, u sklopu svoje akcije “Znanje je najbolje osiguranje”, uz pokroviteljstvo Ministarstva financija i Ministarstva znanosti i obrazovanja, izdao i distribuirao svim osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj, a temeljem pozitivnog mišljenja Agencije za odgoj i obrazovanje. Kroz tu igru, djeca i mladi, na zabavan i kreativan način upoznaju se s mogućnostima upravljanja rizicima koje nudi osiguranje u rješavanju životnih problema u različitim fazama života.

 

Dan otvoreni vrata EFZG-a namijenjen je srednjoškolcima viših razreda koji će tom prigodom moći razgovarati s nastavnicima, studentima i potencijalnim poslodavcima, sjesti u studentske klupe, razgledati fakultet i knjižnicu, a nastup Hrvatskog ureda za osiguranje na ovogodišnjem Danu otvorenih vrata bit će prilika da srednjoškolci testiraju svoja znanja o financijama i osiguranju sudjelovanjem u igranju edukativne društvene igre “Manje rizika, više zabave”.

 

“Hrvatski ured za osiguranje, kao aktivni sudionik Nacionalnog strateškog okvira financijske pismenosti potrošača, intenzivno već niz godina provodi vlastite aktivnosti na području financijske pismenosti. Najviše se usmjeravamo prema mladima jer smatramo da se svijest o osobnoj odgovornosti treba i može razvijati već od najranije dobi. Naši napori će se u tom smjeru i nastaviti, ali cilj je i da se financijska pismenost uključi i u formalne oblike obrazovanja. Za sada financijska pismenost u nekim školama postoji kao fakultativni predmet i raduje nas što je na taj način postala dio obrazovnog sustava u Hrvatskoj, no za veće iskorake bit će nam potrebni formalni programi u edukativnom sustavu u Republici Hrvatskoj”, rekao je Hrvoje Pauković, direktor Hrvatskog ureda za osiguranje.

 

Svi zainteresirani učenici izlagački štand Hrvatskog ureda za osiguranje mogu posjetiti 1. ožujka od 12 do 15 sati u studenskom restoranu “Kefa” na adresi Trg J.F. Kennedyja 6.