Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Kultura > Danas riječ govori više od tisuću slika u MSU
rogina

Danas riječ govori više od tisuću slika u MSU

U subotu, 11. srpnja, Muzej suvremene umjetnosti predstavlja prostorno-zvučnu instalaciju pod nazivom Danas riječ govori više od tisuću slika istaknutog arhitekta Krešimira Rogine.

 

Ovaj najnoviji rad Krešimira Rogine nastavlja se na njegova istraživanja i promišljanja o arhitekturi u suvremenom okruženju, objavljena u knjizi R/IN Architectural Enchiridion in the Age of Virality 2018. godine. Sedam stubova na elipsoidnoj platformi izgovara po deset sentenci iz navedene knjige u različitim razmacima u trajanju od sat vremena, što dovodi do spontanih preklapanja, kakofonije, katkada i tišine. Proces je ilustriran otiskom, gdje je crno zvuk, a bijelo tišina. – poručuju iz MSU-a.

 

Krešimir-Rogina-skrinšot

 

Krešimir Rogina rođen je 1959. godine u Rijeci te je višestruko nagrađivan arhitekt. Četiri puta izlagao je na Venecijanskom bijenalu, a aktivan je i u polju arhitektonske teorije i kritike te je gostujući predavač na više svjetskih sveučilišta. Osnivač je i voditelj grožnjanske ljetne škole arhitekture te osnivač i urednik stručne biblioteke Psefizma.

 

Instalacija će biti izložena do 15. rujna 2020. godine, a imajte na umu da se radi sigurnosti preporučuje nošenje maske, održavanje razmaka od 2 metra te dezinfekcija ruku pri ulazu u prostorije muzeja.