Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Glazba > DIMENSIONS FESTIVAL 2019 / 28.8 – 1.9. 2019
dimensions_2000x1000px-01-01

DIMENSIONS FESTIVAL 2019 / 28.8 – 1.9. 2019

Jedan od najkvalitetnijih festivala elektronske glazbe u ovom dijelu Europe, Dimensions, održava se po osmi i posljednji put na poluotoku i tvrđavi Punta Christo u Puli.

 

Od četvrtka 29.8. do ponedjeljka 1.9. utvrdom starom dva stoljeća svoj trag će ostaviti i jedna od najvećih imena svjetske elektronske glazbene scene.

 

 

Lineup je raznolik i pažljivo probran, tako da će posjetitelji imati priliku uživati u raznobojnoj paleti žanrova – od lakših i plesnijih ritmova balearica, disca (Hunee), (acid)housea (Peggy Gou), afrobeata (Tony Allen), preko minimal housea, breakbeata (Pearson Sound), tech housea pa do eksperimentalnog techna (Object Blue).

 

Štovatelji egzotičnijih ritmova uživati će u nastupu Tonya Allena, začetnika afrobeata, te Batua i Mala-e čiji raznoliki setovi nude mix junglea, trip-hopa pa i dubstepa.

 

Ipak, highlight ovogodišnjeg Dimensionsa je koncert otvorenja u srijedu, 28.8., na kojem će po prvi puta u Hrvatskoj nastupiti Anderson .Paak sa pratećim bendomThe Nationals, nedavni dobitnik Grammya, trenutno najsjajnije ime neo-soula i jedan od najzanimljivijih hiphop i nu-jazz izvođača današnjice. Uz .Paaka, prvi dan nastupa i Jeff Mills - glazbeni inovator i najprepoznatljivije  ime techno scene. Ostala imena premijernog koncerta osmog Dimensiona su HuneeObjekt i još nepoznati gost iznenađenja. Koncert otvorenja spektakl je sam za sebe i jedini koji se održava u pulskoj Areni.

 

*Preporuka i favoriti autorice ovog teksta su svakako Hessle Audio; Ben UFO, Pearson Sound i Pangea kojima nije prvi nastup na Dimensionsu, a publiku će sigurno oduševiti na Moat pozornici.

 

Mnogim izvođačima koje ćemo imati prilike poslušati ovo je povratak na tvrđavu Punta Christo. Mogući razlozi za to su mnogobrojni; atmosferična lokacija, vrhunsko ozvučenje, ali i prilika za biti dio rasplesanog melting pota svih elektronskih zaljubljenika i connoiseura kojima Dimensions festival predstavlja novu dimenziju uživanja u elektronskoj glazbi, a time i nezaobilaznu festivalsku destinaciju. A sad trk po svoju kartu koje su još uvijek dostupne nahttps://www.entrio.hr/event/dimensions-festival-2019–5788 i nađite (ako već niste) vlastiti razlog da zavolite Dimensions. :)

 

Vidimo se u Puli!