Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Kultura > DORF 2016. – X. izdanje
dorf

DORF 2016. – X. izdanje

10. Festival dokumentarnog rock filma – DORF održava se ove godine na više lokacija – Cres, Pula, Ozalj i Vinkovci.

 

VINKOVCI – Deseti festival dokumentarnog rock filma – DORF 2016 održati će se tijekom ljeta na više lokacija – u Cresu, Puli, Ozlju i u Vinkovcima. Na ovogodišnjem Festivalu posjetitelje čekaju projekcije glazbenih dokumentaraca raspoređenih u 3 programa – Regionalni/Međunarodni/Tajna povijest rocka, uz  bogat popratni program.

 

DORF 2016 Cres - plakat

Na jubilarnom festivalskom izdanju biti će prikazano 18 filmova, uz gostovanja na prijateljskim festivalima u Hrvatskoj i Sloveniji. Početak je u Ljetnom kinu na Cresu, gdje će od 7-9.7. biti osim projekcija organiziran i popratni program. Nakon toga u Puli će ekskluzivno biti prikazana 4 filma u okviru Filmsplash programa „R znači reggae“ Seasplash festivala 21.-24.7. u tvrđavi Fort Punta Christo, gdje će DORF nagradu za životno djelo primiti kultni britanski autor Don Letts. U Ozlju će se program krajem kolovoza odvijati 12.-13.8. na Gradskom kupalištu Ozalj. Na samom kraju, u Vinkovcima je 26.-27.8. organiziran završni program u crkvi Meraja i drugim lokacijama.

 

Krajem srpnja će DORF biti filmski gost 17.Art and music festivala Sajeta u Tolminu (Slovenija), a dio programa festivala SuperUho u Primoštenu biti će od 1-.3.8. gdje će biti prikazana 2 filma.

 

U okviru OFF DORF programa biti će organizirane promocije knjiga, izložba plakata i EDIT Comics ilustracija, koncerti i filmski kviz.

 

Plakat za jubilarno festivalsko izdanje djelo je Mirona Milića, mladog akademskog slikara, grafičara, ilustratora i street artista iz Vinkovaca.

 

O najboljem filmu u regionalnoj konkurenciji odlučiti će Robert Bubalo, redatelj prošlogodišnjeg pobjednika Izgubljeno dugme, Hana Jušić, redateljica i Vedran Šuvak, redatelj i glazbenik.

 

Već četvrtu godinu, u suradnji sa Klasik TV iz Zagreba, festival dodjeljuje nagradu u iznosu 10.000 kn zarazvoj scenarija glazbenog dokumentarca.

 

Edukativni program EDIT nastavlja se i brojnim aktivnostima na festivalu DORF 2016Tako će i ove godine biti organizirano predstavljanje filmskih kolektiva iz Hrvatske. U okviru projekta EDIT-Comics, uz potporu Zaklade Kultura nova organizirane su besplatne filmske radionice za učenike lokalnih osnovnih škola i izložbe plakata i ilustracija Krešimira Zimonića i Dubravka Matakovića.

 

10.Festival dokumentarnog rock filma – DORF 2016 i program EDIT organizira Udruga ljubitelja filma ‘Rare’ iz Vinkovaca.

 

Festival podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Grad Cres, Grad Ozalj, Grad Vinkovci, a program EDIT  Zaklada Kultura nova.