Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Kultura > Dramimo s Dabcem u MSU
dabac

Dramimo s Dabcem u MSU

Dramimo s Dabcem inovativna je dvomjesečna dramsko-likovna radionica za klince od 9 do 14 godina u sklopu 13. dana fotografije Arhiva Tošo Dabac.

 

Dramskim tehnikama i metodama polaznici će u 10 jesenjih termina na temelju fotografija Toše Dabca i vlastitih zapažanja razviti interpretacije teme gradskoga kretanja. Likovni i fotografski elementi bit će integralni dio procesa upoznavanja s temom i izradom objekata za krajnju izvedbu. Osvještavanjem vlastitog gradskog kretanja u javnom prostoru, a u dijalogu s Dabčevim fotografijama, imaginacijom i improvizacijom poticat će se slobodno verbalno i neverbalno izražavanje misli i osjećaja polaznika kao i razvoj senzibiliteta za fotografiju i vizualnu umjetnost. Po završetku programa predviđena je izvedba pred publikom 25. studenog 2021. u prostoru Muzeja suvremene umjetnosti.

 

Jedan od ciljeva ovogodišnjeg projekta-izložbe Arhiva Tošo Dabac jest ostvariti fotografije Toše Dabca kao točke sastajanja – otvorenu platformu za razmjenu misli, osjećaja, stavova i senzibilizaciju za perspektivu drugih. Stoga smo poželjeli upariti ih s mlađim glasovima i pružiti im priliku da zaista dožive fotografiju i sve njene slojeve, a usput smo ostvarili spoj fotografske i dramske umjetnosti! Uz igru i smijeh, kao važne alate Jeleninog dramskog-odgojnog rada, voditeljice programa, polaznici će s lakoćom zaroniti u Dabčev svijet i izraziti svoj.

 

Program će se održavati ponedjeljkom od 18 do 20 sati u vanjskom i unutarnjem prostoru MSU-a u grupi od 10 polaznika, a namijenjen je polaznicima od 9 do 14 godina. Prvi termin predviđen je za 20. rujna 2021. Cijena programa iznosi 500 kn, a predznanje i iskustvo nisu uvjet upisa.

 

Pozivaju zainteresirane da se do 17. rujna 2021. prijave putem e-adrese arhiv.toso.dabac@msu.hr s imenom i prezimenom djeteta, dobi djeteta i kontaktom.

 

Voditeljica programa je Jelena Kovačić, povjesničarka umjetnosti i dramska pedagoginja.