Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Vijesti > Dug zdravstva 2,1 milijarde kuna
kuna

Dug zdravstva 2,1 milijarde kuna

Ministarstvo zdravlja ističe da će ukupne obveza krajem ove godine iznositi 2,1 milijarde kuna, a ne 10 milijardi, kako tvrdi bivši ministar Darko Milinović.

 

U očitovanju Ministarstva zdravlja, dostavljenom večeras Hini, navodi se da će ukupne dospjele obveze u zdravstvu na kraju 2014. godine iznositi 2,1 milijardu kuna, od čega 300 milijuna kuna otpada na Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO), a 1,8 milijardi kuna na bolnice.

 

Riječ je o izračunu Ministarstva zdravlja i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO), a iz Ministarstva ga objavljuju kako “cjelokupna hrvatska javnost ne bi došla u zabludu zbog današnjih netočnih navoda saborskog zastupnika dr. Darka Milinovića”, kažu iz Ministarstva.

 

HDZ-ov zastupnik Milinović je u četvrtak u Hrvatskom saboru rekao kako su ukupne obveze u zdravstvenom sustavu danas veće od 10 milijardi kuna, te da nitko ne zna koliki je dospjeli dug.

 

Ustvrdio je da se stanje u zdravstvu i gubici “namjerno prikrivaju kako bi deficit države namjerno bio lažno prikazan”.

 

Po njegovoj ocjeni, takvim prikrivanjem stvarnog duga Vlada “šalje lažne poruke, želeći još jednom ‘prevariti Europsku komisiju’ na način koji ne dostoji članici EU”.

IZVOR: Hina.hr