Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Emisije > Eastern Blocc
eastern

Eastern Blocc

Ponedjeljkom od 18h

 

Eastern Blocc je glazbena emisija Radio Studenta u kojoj slušateljstvo zaranjamo u dubine industrijskog, hladnog postpunk/dark wave/synthpop zvuka kao i njihovih elektronskih izvedenica (revivala).

 

Putovanje počinjemo u (post)sovjetskom prostoru i okolici, krajem 70ih, u trenutku kada je punk otkrio svoju emotivniju stranu, a zatim u društvu synthova, gitara, molskih ljestvica i romantike pratimo njegovo odrastanje i ukorijevanje u muziku novijeg doba. Od undergrounda mračnog minimalwavea koji objedinjuje mnoštvo zanimljivih mikrožanrova, do rafiniranijih i nježnijih zvukova synthpopa vodit će nas bendovi poput Molchat Dome, Vox Low, Pleasure Symbols, Kina, Super Besse i mnogih drugih. Kao I svaka druga emisija koja drži do sebe, Eastern Blocc će vam približiti i ponešto teorije na kojoj počivaju ovi cool žanrovi i zvuci , a usamljenost i weltschmerz povremeno će biti podijeljeni s gostima glazbenicima, i/ili entuzijastima mračnog vala.

 

Žudnju za vašom izgubljenom ili nikad nađenom senzibilnom punk stranom ispunjavamo svaki ponedjeljak od 18h na 100.5. Svaki istinski sretan čovjek sretan je i kad sluša darkwave.”

 

Uređuju i vode
  • Lucija Lacković
  • Marjan Klišanin
Kontakt