Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Radio Student > Emisija Hodalica dobila priznanje
hodalica

Emisija Hodalica dobila priznanje

Ured Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom obilježio je  desetljeće djelovanja u sklopu čega su dodijeljena i priznanja pa je tako jedna od nagrađenih i emisija Hodalica (Radio Student), koju uređuje i vodi Ivona Šeparović (Savez SUMSI).

 

Podsjetimo, Hodalica je emisija za mlade sa i bez invaliditeta, koja se emitira gotovo sedam godina. Priznanje je preuzela voditeljica emisije Hodalica, novinarka Ivona Šeparović.

 

hodalica2

 

 Više o emisiji Hodalica saznajte ovdje -> radiostudent.hr/hodalica

 

 

Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditeom zalaže se za jačanje svijesti o jednakosti i sposobnostima osoba s invaliditetom, nastojeći doprinijeti stvaranju jednakih mogućnosti življenja i djelovanja za sve. Zaštitu institucije do sad je zatražilo 13 tisuća osoba s invaliditetom. Pritužbe su u prošlosti bile vezane uglavnom uz socijalnu zaštitu i pristupačnost, a u novijem razdoblju mnogo je više zahtjeva iz područja obrazovanja i zapošljavanja.

 

Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom prigodno je dodjelio i priznanja. Dr. Zorislav Bobuš, predsjednik Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske (SOIH) odlikovan je za izniman doprinos unapređenju položaja osoba s invaliditetom. Ističući kako su mediji savjest društva, pravobraniteljica Slonjšak odlikovala je novinare, emisije i medijske kuće. Popis priznanja dostupan je OVDJE (Izvor: POSI)

 

Kao jedan od uspjeha institucije, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom, Anka Slonjšak, istaknula je izmjene zakona zbog kojih osobe s invaliditetom primaju osobnu invalidninu i obiteljsku mirovinu i nakon što se zaposle. Iako je mnogo učinjeno, prostora za napredak ima u svim segmentima života osoba s invaliditetom, u svim dijelovima Hrvatske. Upravo zato pravobraniteljica je najavila otvaranje regionalnih ureda u Osijeku, Splitu i Rijeci. To bi trebalo osobama s invaliditetom olakšati pristup informacijama o njihovim pravima te ih osnažiti da preuzmu odgovornost i izbore se za uživanje jednakih prava kakva imaju i drugi građani.