Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Kultura > Fantastic Zagreb Film Festival
Vizual_FZFF

Fantastic Zagreb Film Festival

Unatoč svim nedaćama ovogodišnji 10. Fantastic Zagreb Film Festival otvoren je u četvrtak, 9. srpnja uz film “Morska groznica” (Sea fever , 2019.) na Ljetnoj pozornici Tuškanac, a cijeli program trajati će do utorka, 21. srpnja.

 

Šumoviti zagrebački Tuškanac postao je najpopularnije mjesto u Zagrebu i to zahvaljujući jubilarnom izdanju Fantastic Zagreb Film Festivala koji je još jednom okupio brojne ljubitelje sedme umjetnosti i žanrovskog filma. Deseto izdanje Fantastic Zagreba svečano je otvoreno uz projekciju filma Morska groznica (Sea Fever, 2019). Majstorski režiran i izuzetno uzbudljiv SF triler prati skupinu iskusnih pomoraca i povučenu studenticu biologije na ribarskoj brodici koja se na pučini susretne sa smrtonosnim misterioznim mikro bićem iz neistraženih morskih dubina Atlantika. Jedan od najhvaljenijih žanrovskih filmova godine, koji svojom pričom i atmosferom neodoljivo priziva žanrovske klasike Johna Carpentera „Stvor“ i Jamesa Camerona „Bezdan“, napetim prizorima i trilerskim obratima gledatelja drži rubu sjedala do posljednjeg kadra!

 

Prije projekcije publiku su pozdravili Stjepan Hundić, direktor festivala, i Vesna Leiner, izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića. „Zbog svih nedaća koje su sve nas snašle ove godine izuzetno mi je zadovoljstvo najaviti jubilarno 10. izdanje najvećeg žanrovskog filmskog festivala u široj regiji koji i ove godine donosi najnovije svjetske žanrovske hitove kao i nezaboravne kultne klasike koji su postali zaštitni znak Fantastic Zagreba. Čeka nas 11 dana spektakularnih žanrovskih filmova za sve prave filmofile i najširu publiku!“, poručio je Hundić.

 

Organizacija je odlučila produžiti trajanje festivala zbog najavljene kiše. Tako će se na otvorenom održavati do utorka, 21. srpnja svakim danom s početkom od 21:30, a 16.-18. srpnja dio programa održavati će se i u Kinu Tuškanac s početkom u 19 sati!

 

Najpopularniji program Fantastic Retro i ove godine donosi niz žanrovskih klasika koji slave velike jubileje: recentne kultne naslove Sedam (Se7en), Totalni opoziv (Total Recall) s Arnoldom Schwarzeneggerom, Povratak u budućnost i 12 majmuna, nezaboravni evergreen Vremeplov (The Time Machine) iz 1960. godine, vječni klasik njemačkog ekspresionizma i jedan od temljenih filmova žanrovske kinematografije Kabinet Dr. Caligarija koji slavi 100. godišnjicu te kultni film svih kultnih filmova The Rocky Horror Picture Show!

 

Povratak u budućnost

Povratak u budućnost

 

U ostalim festivalskim programima 10. Fantastic Zagreb prikazuje najnovije žanrovske svjetske hitove: još jedan fantastičan japanski anime Zemlja čudesa (The Wonderland), atraktivan ruski odgovor na Aliena SF horor Sputnik, hvaljeni australski horor samo za one s jakim živcima Relikt (Relic), SF triler Boja iz svemira (Color Out Of Space) s legendarnim Nicolasom Cageom i krvavo zabavnu crnu komediju Dođi k tatici (Come To Daddy) u kojem je briljantnu ulogu ostvario Elijah Wood.

 

 

 

„Posljednjih nekoliko mjeseci zbog koronavirusa i potresa nije se moglo održati puno događanja, jer je zatvoren veliki broj institucija. Stoga nam je veliko zadovoljstvo da svi koji se nalaze u Zagrebu mogu uživati u odličnim filmskim projekcijama u ovom prekrasnom ambijentu.“, poručila je Vesna Leiner, gradonačelnikova izaslanica.  Sve informacije o programu i festivalu nađine na njihovom službenom webu FANTASTIC ZAGREB ili na njihovoj FACEBOOK stranici.