Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Kultura > Festival prvih na tri lokacije
97541353_2953795561332989_8870150245644763136_n

Festival prvih na tri lokacije

U Centru KNAP, Kulturno informativnom centru i knjižnici Silvije Strahimir Kranjčević, počinje još jedno izdanje Festivala prvih. Ovogodišnja tema inspirirana je radom Nikoline Butorac pod nazivom „Praznina doma / (Ne)vidljivi nomadi“. 

 

Na izložbi će biti predstavljeni radovi umjetnika prijavljenih na festivalski natječaj i radovi realizirani u sklopu radionice „Osvajanje prostora“, organizirane u suradnji sa Savezom scenarista i pisaca izvedbenih djela. Online i live format ovog 18. izdanja Festivala donosi raznolik vizualni i izvedbeni program, ali i projekcije dokumentarnih filmova. Uz performanse Nikoline Butorac i Ivane Škvorčević, nakon koje će uslijediti Artist talk „Umjetnice govore: Nova generacija“, a kojemu će se, uz spomenute, pridružiti i Tea Ivković, izvedbeni dio donosi i poeziju Sanje Baković. Također, skupina autora izvest će predstavu „Car je gol na tri adrese“. Dokumentarne filmove, među kojima su pripremljene premijere dva hrvatska filma i projekcija domaćeg kratkometražnog filma, odabrale su Dina Pokrajac iz Dokukina i Ana Janjatović Zorica, producentica Festivala prvih. Prije projekcije filmova održat će se predavanje i diskusija pod nazivom «Potreba za stanom i stambena politika / O beskućništvu“, koje će voditi Suzana Sakić i Iva Marčetić.

 

Bogat i raznolik program Festivala pratit će i tri radionice. Otvorenje izložbe je zakazano za 19 sati i 15 minuta u Galeriji Događanja u Centru KNAP, ulaz je slobodan, a sve dodatne informacije možete pronaći na službenim Facebook stranicama.