Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Slider Homepage > Festival znanosti u Opatiji
festival znanosti

Festival znanosti u Opatiji

Opatija je ove godine jedan od dvadeset i dva grada u Hrvatskoj u kojem će se održati 15. po redu Festival znanosti i to od 27. do 29. travnja 2017.

 

Ovogodišnja tema festivala je ‘Vrijeme’. Programska su događanja namijenjena za sve uzraste, a Grad Opatija ih je organizirao u suradnji s članovima Udruge Srce za Volosko i njihovom koordinatoricom umjetničkog programa doc. mr.art Darijom Žmak Kunić.

 

Događanja posvećena znanosti održat će se u Voloskom, budući da se ove godine obilježava 160. godina od rođenja jednog od najvećih hrvatskih znanstvenika – Vološćana Andrije Mohorovičića, koji je osim velikih znanstvenih otkrića zaslužan i za utemeljenje Službe točnog vremena.

 

Program će se odvijati na početku obalnog šetališta Lungomare – popularne Puntice, u Društvu za sport i rekreaciju na moru (DSNM) te u Domu Liburnija.

 

Program Festival znanosti u Opatiji:

 

Četvrtak, 27. travnja

-          u 17:00 sati u DSNM – zabavno predavanje za djecu, mlade i odrasle, o liku i djelu Andrije Mohorovičića kojeg će u održati studenti Odjela za fiziku Sveučilišta u Rijeci pod mentorstvom prof.dr.sc. Rajke Jurdana Šepić.

-          u 17:30 sati u DSNM – radionica za djecu „Moho, dječji muzej prije muzeja“ - šetnja ulicama Voloskog (obilazak rodne kuće i spomenika Andrije Mohorovičića), povratak u prostorije DSNM-a te idejno osmišljavanje Prvog dječjeg muzeja. Ova radionica u pokretu održat će se u suradnji sa studentima Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci pod mentorstvom doc. art. Darije Žmak Kunić.

-          u 18:30 sati u DSNM – zabavno-znanstvena radionica „MOHO“ za djecu i mlade u suradnji s roditeljima na kojoj će se djeca upoznati s likom i djelom Andrija Mohorovičića. Kreirat će se nacrti za kartonski seizmograf, građevine i izvedba potresa te će se  izrađivati vulkani. Radionicu će vodii predsjednica Udruge srce za Volosko Vera Bakarčić, mag. psih Lidija Jukić, dipl. pedagog Mateo Brajak i Darija Žmak Kunić.

Petak, 28. travnja

-          u 10:00 sati na početku obalnog šetališta Lungomare održat će se prezentacija višejezične info ploče posvećene velikom znanstveniku te promotivna turistička šetnju užim centrom Voloskog na temu Andrije Mohorovičića.

Subota, 29. travnja

-          u 17:00 sati u Domu Liburnija održat će se edukativno-znanstveno-zabavna predstava „Ti i ja znanstvenika dva“ u izvedbi Lalalanda iz Zagreba, koja je dogovrena u suradnji s Udrugom Srce za Volsoko.

 

Ulaz na sve manifestacije je slobodan.

 

Organizatori festivala u Opatiji su Udruga “Srce za Volosko” i Grad Opatija, zajedno s partnerima: Sveučilište u Rijeci, Odjel za fiziku, Akademija primijenjenih umjetnosti, Društvo za sport i rekreaciju na moru te s Udrugom turističkih vodiča Liburnije

 

Detaljan program Festivala u cijeloj Hrvatskoj nalazi se na web-stranici Festivala znanosti: www.festivalznanosti.hr

 

Ne tratite vrijeme. Pronađite ga i za Festival znanosti u Opatiji – dobro došli!