Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Glazba > FestRaport: Seasplash 2016.
13867095_648692028630255_1431524202_n

FestRaport: Seasplash 2016.

Good morning Seasplash, are you ready!?“ –  čuje se s tvrđave Punta Christo. To su oni trenutci kad sunce izlazi, a party se nastavlja. To znači još par sati ugodnog čaganja, sretnih nasmijanih ljudi i glasnih baseva, a srećom, jutarnji sam tip.

 

Seasplash festival doživio je svoje četrnaesto, posebno soundsystem izdanje. I bio je to pun pogodak!

 

seasplash

 

Deset soundsystema, sedamdeset izvođača, pet pozornica – zvukovi duba , reggaea, drum’n'bassa širili su se Štinjanom puna četiri dana. Nije tu bilo samo glazbe – organizirale su se radionice, prikazivali reggae dokumentarci, učila se dub yoga. U ART/Splash zoni predstavljeni su radovi mladih street art i graffiti umjetnica/ka. A Greenpeace je festival opskrbio solarnom energijom.

 

seasplash

 

Organizatori su se pobrinuli za more sadržaja, i to pokazuje kako festival evoluira. Seasplash je odavno prestao biti namijenjen samo uskoj publici – istinskim ljubitelji(ca)ma duba, reggaea i srodnih žanrova. Ako je to ikad bio. I ako mu je to ikad bila namjera. Naprotiv, Seasplash okuplja raznolik i širok spektar publike, kojima je zajednička ljubav prema opuštanju, kampiranju i festivalima.

 

seasplash

 

Što se tiče samih izvođač(ic)a, oni su napravili vrhunski posao. Ili jednostavno puštali dobre beatove. Edo Maajka bio je top, i bilo je lijepo vratiti se u djetinjstvo, u te rane dvijetisućite. Filip Motovunski rasplesao je Seasplash ko nikada, a velike pohvale zaslužuju i Munchies Sound System – domaćini Soundsplash floora. Momci su se naradili. Meni veliko iznenađenje bio je Dr. Smeđi Šećer. Na Beachsplash je ubacio malo jazza, funka, soula i dobrog starog vinila. Pa da Seasplash nije za sve!

 

„Good morning Seasplash, are you ready!?“ –  čuje se s tvrđave Punta Christo. To ti je Seasplash – najopušteniji festival u regiji i šire.

 

Autor: Sunčana Doričić