Radio Student Najavljuje:
Naslovna > RS Mashup > Filipović i Klisović gradonačelnici?
hdzsdp

Filipović i Klisović gradonačelnici?

Svibanj i lokalni izbori sve su bliže pa tako i borba za čelnog čovjeka hrvatske metropole postaje sve ozbiljnija. Tomašević, Troskot, Škare- Ožbolt i Nađi već su krenuli u kampanju, a iz SDP-a i HDZ-a nas uvjeravaju da je službeno predstavljanje njihovih kandidata samo pitanje vremena. 

 

Piše: Anđela Vuko

 

Najveće hrvatske stranke, HDZ i SDP, još uvijek nemaju svog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika.  Velika im je ovo prilika, Bandić već dulje vremena pada pa su svjesni da je ovo velika prilika da izađu iz njegove sjene. Ništa još nije službeno, ali šuškanja su sve glasnija.

 

Tako je nekoliko viših izvora iz zagrebačkog HDZ-a neslužbeno otkrilo novinarima da je najizgledniji kandidat za gradonačelnika Davor Filipović. Ovaj 36-godišnji doktor ekonomije i profesor na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu podrijetlom je iz Sarajeva, tajnik je zagrebačkog HDZ-a kao i zastupnik u gradskoj skupštini.

 

“On je prijedlog gradskog odbora i sada treba proći sva formalna procedura. Filipović je kao ekonomist stručan, ima i iskustvo gradskog zastupnika dobar kandidat. Razumije i financije i menadžment. Ne boji se otvoreno ući u sukob s Bandićem i ne radi se o tome da će HDZ imati alibi. Nema nikakvih mrlja i repova”, kaže za 24 sata sugovornik iz zagrebačkog HDZ-a.

 

Službena nominacija Filipovića za gradonačelnika trebala bi se dogoditi na sutrašnjoj sjednici Gradskog odbora HDZ-a, a navodno je dobio i potporu vrha stranke.

 

A službenu potporu vrha stranke još nije dobio ni SDP-ov Joško Klisović. Nakon što je predsjednik stranke Peđa Grbin odbio jasno reći tko će biti kandidat stranke za zagrebačkog gradonačelnika to se nije libio otkriti Siniša Hajdaš Dončić. On je  tako za N1 potvrdio da je najizgledniji kandidat za tu funkciju bivši saborski zastupnik Joško Klisović.

 

“Nadam se da će Klisović baciti na glavu. Ima asposlutno sve preduvjete političke i osobne da bude dobar gradonačelnik Zagreba”, dodao je.

 

Nakon što je predsjednik stranke Grbin odgovorio Gordana Marasa od kandidature i nakon što je raspustio vodstva gradskog SDP-a prepreka za Klisovićevu kandidaturu više nema. Njegova kandidatura tako je samo pitanje vremena,  pretpostavlja se da će se to dogoditi negdje krajem tjedna.

 

„Sada treba i građanima dokazati da SDP više neće djelovati u Zagrebu po principima klijentelizma. I da želi graditi novi, zdraviji SDP“ – kaže  izvor blizak Jošku Klisoviću za Večernji list.