Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Glazba > Future Islands opet u Zagrebu
FutureIslands

Future Islands opet u Zagrebu

Već 5. ožujka, 2022. godine možete ponovo pogledati jedan od trenutno najpoznatijih synth pop bendova na svijetu, Future Islands. Ovo će im biti peti nastup u Hrvatskoj, a ujedno i najveći klupski.

 

 

Svoju slavu bend duguje odličnim nastupom na Late Showu s David Lettermanom gdje su praktički preko noći postali viralni na youtubeu. Međutim, nisu samo specifični plesni koraci pjevača doprinijeli velikoj gledanosti, već i odlična pjesma ‘Seasons (Waiting on you)’ koja je zbog svog himničnog karaktera postala neizbježna na playlistama mnogih tuluma i druženja. Milijunski pregledi bili su prijekopotrebni vjetar u leđa i poguranac za daljnji rad ovog odličnog benda.

 

 

Ovu osebujnu četvorku iz Baltimorea čine Gerrit Welmers (klavijature), William Cashion (bas, akustična i električna gitara), Samuel T. Herring (vokal) i Michael Lowry (udaraljke), a pod zajedničkim imenom Future Islands djeluju od 2006. Godine i trenutno iza sebe imaju 6 studijskih albuma. Album prvijenac ”Wave Like Home” izlazi 2008. godine, a potpisavši za nezavisnu diskografsku kuću Thrill Jockey, objavljuju drugi studijski album ”In Evening Air” kojim je krenuo veliki proboj ove indie rock grupe prema samom vrhu scene. Njihova new waveom i synth popom inspirirana glazba svoj puni zamah i smisao dobiva na koncertima, gdje Samov nevjerojatan vokal dolazi do punog izražaja, a on se pretvara u rasplesano karizmatično nezadrživo performersko čudo, koje iz sebe izbacuje nadljudsku količinu eksplozivne energije. Uzlazna putanja benda u relativno kratkoj karijeri nakon objavljivanja albuma ”On The Water”, također za čikaški Thrill Jockey, dovodi ih do već spomenutog nastupa u legendarnoj emisiji „Late Show with David Letterman“. Prije nastupa u spomenutom showu potpisuju ugovor s legendarnom diskografskom kućom 4AD koja okuplja ponajbolje aktualne izvođače iz domene alternativne rock i indie glazbe, a za koju izdaju albume ”Singles”, „The Far Field“ i aktualni „As Long as You Are“ koji je objavljen u listopadu 2020. godine.

 

 

Ulaznice po promotivnoj cijeni od 140 kuna mogu se kupiti od srijede, 26.5., u Dirty Old Shopu, Tratinska 18, i Rockmarku, Berislavićeva 13, dok se ne proda predviđeni promotivni kontingent. Nakon toga cijena će im biti 160 kuna, a na ulazu u klub na dan koncerta 190 kuna.