Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Kultura > Gdje si bio ´91? U galeriji ESCE!!
galerija sc

Gdje si bio ´91? U galeriji ESCE!!

Otvorenje izložbe artefakata programa Galerije Studentskoga centra iz razdoblja 1990./91. pod nazivom Povratak na mjesto zločina bit će u srijedu, 30. ožujka u Galeriji SC s početkom u 20 sati, kada će se održati i koncert benda Pajino jato (članovi bendova Cul-de-Sac i Franz Kafka Ensemble) te Zlih bubnjara.

 

Otvorenju izložbe originalnih plakata, pozivnica i kataloga prethodit će razgovor s ondašnjim voditeljima Galerije ESCE i kreativcima iz tog perioda u 18 sati. Pridružit će nam se Sonja Hindkjaer (danas Lucien), Helena Klakočar, Damir Bartol-Indoš, Zlatko Burić-Kićo, Benjamin Perasović, Kornel Šeper, Milan Vukšić-Ciki, Ivan Marušić-Klif, Romana Rožić, Aleksandar Dragaš, a poseban gost na Skypeu bit će Dušan Kojić Koja.

 

Razgovori, predavanja i koncerti aktera iz tog doba na rasporedu su sve do 15. travnja, kada ujedno i zatvaramo izložbu uz nastup kultnog benda Šumski. Radno vrijeme Galerije je radnim danom od 12 do 20 te subotom od 10 do 13 sati.

 

Galerija Studentskog centra je, u sezoni 1990./91., bila uvjerljivo najuzbudljiviji centar alternativnih kulturnih događanja u ovom dijelu Europe. Pod vodstvom umjetnice i strip autorice Helene Klakočar i konceptualnog kazališnog umjetnika Damira Bartola-Indoša i u društvu ljudi iz Kugle i grupe SexA, stvoren je jedinstven i inspirativan okvir za suradnju i ispreplitanje šire supkulturne i umjetničke scene u kojem se galerijski prostor svakodnevno transformirao u dinamičan prostor za susrete različitih vrsta umjetnosti i ljudi.

Izložbu je inicirala Helena Klakočar, a realizira se u suradnji sa suradnicima ondašnje Galerije ESCE te u koprodukciji Kulture promjene SC-a, Udruženja za razvoj kulture „URK“ i kluba Močvara.