Radio Student Najavljuje:
Naslovna > RS Mashup > Giannis ostaje u Bucksima
giannis

Giannis ostaje u Bucksima

Dvostruki uzastopni najkorisniji igrač NBA lige, Giannis Antetokounmpo, produljio je svoj ugovor s Milwaukee Bucksima na još pet godina. 

 

Autor: Domagoj Škvorčević

 

Grčki košarkaš potpisao je takozvani supermax ugovor vrijedan 228 milijuna dolara, što će mu donijeti više od 45 milijuna dolara po sezoni. To je ujedno i najveći ugovor u povijesti lige, a počinje vrijediti od listopada iduće godine.

 

Iako se očekivalo da će produljiti suradnju s Bucksima, Antetokounmpo ipak nije srljao u novi veliki posao. Pričekao je potez Bucksa, odnosno da vidi hoće li mu dovesti još neku zvijezdu u klub s kojom bi se mogao udružiti i doći do željenog naslova prvaka. Bucksi su doveli Jruea Holidayja, a riješili se Georgea Hilla i Erica Bledsoea. Izgleda kako je to Giannisu bilo dovoljno za ostanak, unatoč povremenim glasinama o mogućem odlasku idućeg ljeta nakon isteka postojećeg ugovora. Antetokoumpo je na Twitteru poručio: „Ovo je moj dom, moj grad.“

 

Ovaj potpis i spomenute promjene u momčadi trebale bi biti poticaj za poboljšanje lanjskog rezultata. U prošloj sezoni Bucksi su zapeli u konferencijskom polufinalu, no Giannisov ostanak barem ih još pet godina drži u ulozi kandidata za naslov.