Radio Student Najavljuje:
Naslovna > RS Mashup > HDZ ne mijenja strategiju
Izvor: HINA
Izvor: HINA

HDZ ne mijenja strategiju

Nakon jučerašnje sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, premijer Andrej Plenković poručio je kako su,između ostalog, na sjednici odradili i temu priprema za nadolazeće lokalne izbore.

 

Piše: Cvita Tudorović

 

Kazao je kako je  kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba sjajan čovjek, a to je Davor Filipović. Naglasio je kako je posljednje 4 godine pokazao da je agilan zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, i za razliku od drugih kandidata za gradonačelnika, zna sve ključne teme grada Zagreba.

 

Istaknuo je kako postoje raznorazne spekulacije ljudi koji nemaju pouzdane informacije o razmišljanjima unutar HDZ-a. Premijer tvrdi kako ne zna odakle su te spekulacije krenule te da su one krive i netočne.

 

A kandidat HDZ-a Filipović osvrnuo se na SDP-ovog kandidata Joška Klisovića te kazao da su on i SDP toliko  frustrirani Tomaševićevim preuzimanjem birača ljevice da više ne znaju što učiniti kako bi privukli pozornost. Filipović tvrdi kako to samo potvrđuje da je jedini sadržaj politike lijevih stranaka bilo rušenje Bandića.

 

Podsjetimo, premijer je izrazio čuđenje što se Klisović i u ovakvim okolnostima pere od pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, tvrdeći da ga ne poznaje. Dodaje da je isti taj Milan Bandić došao je na mjesto gradonačelnika iz SDP-a, a na funkciji je bio preko 20 godina. Tvrdi kako to pokazuje i koliko je Klisović upućen u poznavanje gradskih tema, odnosno kaže kako u njih i nije imao baš previše veze.

 

Plenković tvrdi kako mu ne pada napamet  mijenjati strategiju s obzirom na to da se situacija u gradu Zagrebu promijenila i ponavlja: „Naš kandidat pozna teme, vrlo je kvalitetan, ima punu potporu organizacije i siguran sam da će dobiti i veliku potporu birača grada Zagreba”, kazao je i naglasio  kako bi to išlo s ambicijom HDZ-a da preuzme upravljanje gradom.