Radio Student Najavljuje:
Naslovna > RS Mashup > Holy o dotepencima i redu cijepljenja
holy

Holy o dotepencima i redu cijepljenja

Bivša saborska zastupnica i ministrica iz redova SDP-a na Twitteru je potakla žustru raspravu o cijepljenju i dotepencima koji idu preko reda.

 

Piše: Anđela Vuko

 

“Mi Zagrepčani smo fakat magarci, šutimo ko’ zadnji papci iako su nas stavili posljednje u Hrvatskoj na popis za cijepljenje. Em što u ZG živi najviše ljudi, gustoća naseljenosti koja omogućava širenje bolesti je najviša, ali eto, zadnji smo u redu za cijepljenje. Zašto?”, upitala je Holy u tvitu.

 

Nije se to svidjelo jednoj njenoj pratiteljici pa joj je poručila da se pola Zagreba ipak cijepilo „samo mi to još ne znamo“.

 

“I u Zagrebu su se cijepili preko reda različiti dotepenci”, napisala je Holy i potaknula lavinu.

 

“Kao Zagrepčanina me stid, jer ispada da i u moje ime iznosiš ove prizemne šovinističke objave. Nije čudo da nas ostatak države prezire, jer u njihovim očima Zagreb si ti i tebi slični iz povlaštene parazitsko-političarske kaste”, napisao joj je jedan pratitelj.

 

Holy se pokušala obraniti da nije mislila ništa loše, te da joj namjera nije bila uvrijediti ljude koji nisu podrijetlom ili rođeni u Zagreba, ali u njemu žive. Pokušaj sanacije nastale štete ipak nije uspio jer su se u međuvremenu počeli javljati mnogi koji se nikako ne slažu s njenim prvotnim negativnim mišljenjem o dotepencima.

 

Reagirao je tako i saborski zastupnik Bojan Glavašević, njen donedavni stranački kolega. “Smiješna je ta malograđanska perverzija lokalpatriotizma. Ameriku izgradili ‘dotepenci’, ali u Zagrebu se gleda odakle su ti pradjed i prabaka da bi dobio certifikat (s pečatom, bez pečata ne vrijedi) da možeš za sebe reći da si iz Zagreba”.

 

Oglasio se i Zvonimir Troskot, Mostov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika. Smatra da je njena izjava izvan svakog konteksta današnjeg vremena  te potpuno neprimjerena. Salonskoj ljevici, kaže, očito ništa drugo ne preostaje. Neshvatljiva su i njemu cijepljenja preko reda, ali za to nisu krivi građani Zagreba s korijenima izvan Zagreba, nego „truli korumpirani sustav koji je premrežio cijelu Hrvatsku“.

 

„Zagreb su stvarali svi oni koji su ga izabrali kao svoj dom i koji su u njega doseljavali desetljećima, u potrazi za boljim uvjetima i poslom, a danas ga smatraju svojim gradom.“, poručio je Troskot, te najoštrije osudio izjavu Mirele Holy.