Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Glazba > IGNITE u Vintage Industrial Baru
IGNITE

IGNITE u Vintage Industrial Baru

Ignite - socijalno osjetljiv, politički angažiran i zdravo nabrijan melodični hardcore punk/rock band iz Orange Countyja (Kalifornija) će u nedjelju 05. srpnja u sklopu europske turneje održati koncert u Vintage Industrialu. Podršku će im pružiti zagrebački Katran.

 

Bend Ignite osnovan je 1993. godine u Orange Countyju u Kaliforniji, a ključni kotačić njegove snage i žestokog rock zvuka je ZoltánZoliTéglás, frontmen mađarskih korijena, vegetarijanac čvrstih stavova, pjevač, autor i producent čija je biografija upotpunjena suradnjama sa sjajnim bendovima poput The Misfits, Motorhead i Pennywise. Osim toga, Teglas se početkom godine u Njemačkoj na stageu pridružio Machine Headu kako bi zajedno odvalili Ingitovu stvar ‘Bleeding‘ s albuma ‘Our Darkest Day’ koju su ti legendarni metallersi iz San Francisca obradili i ubacli na b-stranu svoj 10-inchnog singla ‘Killers & Kings’.

 

Zahvaljujući svojoj angažiranosti, Ignite su tijekom karijere podržali nekoliko ogranizacija koje brinu za okoliš ‘Earth First’, ‘Doctors Wtihout Borders’, ‘Sea Shepherd’ i ‘Pacifik Wildlife’, a  na  albumu ‘A Place Called Home’ objavljenom 2000. godine obradili su sva ta za njih goruća pitanja.

 

 

Tijekom karijere, bend je izbacio brojne singlove, demo snimke i albume od kojih je svakako najistaknutiji već spomenuti ‘Our Darkest Day’ objavljen 2006. godine.Ignite broji veliki broj obožavatelja kod kuće, u Europi,  ali i na ovim područjima čemu svjedoče sjajni izvještaji s koncerata održanih u Hrvatskoj i Sloveniji.

 

Uz Ignite, nastupit će zagrabački bijesni hardcore bend Katran!

 

 

Koncertom Ingitea, Vintage Industrial Bar produžuje lanac sjajnih koncerata koji vas tamo čekaju u sezoni proljeće-ljeto, 28,05. The Real McKenzies, 05.06. The Vibrators, 06.06. Saint Vitus, 13.07. The Exploited, 09.07. D.O.A. i 30.07. Nick Oliveri (Queen of the Stone Age).

 

Ulaznice za Ignite u pretprodaji iznose 60 kn, na dan koncerta 80 kn, a mogu se kupiti u Dirty Old shopu u Vintage Industrialu.