Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Radio Student > IndieRE sletio u Hrvatsku
indiere (1)

IndieRE sletio u Hrvatsku

Partnerski europski projekt IndieRE, emisija je koja predstavlja lokalne glazbene scene Slovenije, Njemačke, Austrije, Italije, Francuske i Hrvatske. Prošli vikend bio je red na nas da predstavimo najbolje novitete. Poslušajte intervju s Markom Mrakovčićem, ali i ostale izvođače koje smo predstavili.

 

Dobili smo nezahvalan zadatak strpati u sat vremena novitete hrvatske alternativne glazbene scene. Dakako nije nam stalo sve, ali smo uspjeli stilski i geografski predstaviti višedimenzionalnost naše scene. O glazbi i filozofiji razgovarali smo s Markom Mrakovčićem povodom njegovog odličnog prvijenca ‘Breeding Black Sheep’, a uz njega napravili smo presjek domaće glazbe od post metala, preko indie rocka do organskog jazza i electronice.

 

 

Playlista:

 

1.         Moraines – Human, titan (4:20) (single, 2021, LA Agency)

2.         Rodeo – Imperator (4:58) (single, 2021, Dostava Zvuka)

3.         Mark Mrakovčić – Picking (2:08) (Breeding Black Sheep, 2020, Dostava zvuka)

4.         Mark Mrakovčić – Tinnitus (3:11) (Breeding Black Sheep, 2020, Dostava zvuka)

5.         Mark Mrakovčić – Keep the rest (1:47) (Breeding Black Sheep, 2020, Dostava zvuka)

6.         The Gentleman – Hide and seek (3:37) (single, 2021, self-released)

7.         Trokut – Spinning Top (3:50) (Shapeless, 2020, Rika Muzika)

8.         JMZM feat Izae Medošević – Kamikaze (6:40) (Sensitive, 2020, self-released)

 

IndieRE je projekt koji uključuje uz nas i druge nezavisne radijske stanice, poput našeg radija. Prihvatili smo zadatak promovirati našu, ali i partnerske lokalne glazbene scene putem radijskih emisija i featured song segmenta koji je poput svojevrsnog power-playa. Tako će se naši izvođači emitirati u Milanu na Radio Popolare, u Halle na Radio Corax, u Beču na Radio Orange, u Ljubljani na Radio Študentu te u Francuskoj na mreži Radio Campus.

 

 

Featured song segment nastupa odmah iza emisije, a radi se o dva najaktualnija singlu koji se emitiraju cijeli tjedan do iduće emisije. Ovog puta odabrali smo odličan post-metal Morainesa i njihovu pjesmu The Brute te Ivana Grobenskog i njegovu stvar Dojdi, Draga, Dojdi u izvedbi za Moonlight sessions s Rudaricama.

 

 

IndieRE je dio Radio Muse projekta koji spada u inicijativu Music Moves Europe koju podržava Europska komisija.