Radio Student Najavljuje:
Naslovna > RS Mashup > Integracija numeričkog modela cirkulacije
GF-100god-logo-90x60-HR

Integracija numeričkog modela cirkulacije

Održava se predavanje Integracija numeričkog modela cirkulacije mora u sustav kontrole širenja invazivnih vrsta uslijed ispuštanja balastnih voda – od ideje do primjene.

 

Piše: Rahela Žunić

 

Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu organizira “javno” online predavanje pod nazivom   Integracija numeričkog modela cirkulacije mora u sustav kontrole širenja invazivnih vrsta uslijed ispuštanja balastnih voda – od ideje do primjene.   Predavanje će održati Tin Kulić, mag.ing.aedif. 16. prosinca od 11 do 12 sati.

 

Kroz predavanje prezentirat će ukratko ideju te upoznati s partnerima na ProtectAS projektu pri čemu će se u sklopu predavanja fokus staviti na trenutni status i buduće korake u razvoju numeričkog modela cirkulacije mora i pronosa mikroorganizama za dva pilot područja – luku Ploče i luku Rijeka. Također, prikazat će dosadašnja i planirana terenska mjerenja koja će se iskoristiti za potrebe verifikacije numeričkog modela. Naposljetku, osvrnut će se na cilj i svrhu uspostave modela gdje će se prikazati rezultati dosada provedenih simulacija kako bi dobili uvid u kretanje onečišćenja pri određenim okolišnim uvjetima te dali prijedlog aktivnosti kojima se mogu spriječiti ili umanjiti štetni utjecaji na morski ekosustav.

 

Predavanje se održava u okviru projekta Razvoj  sustava kontrole i obrane luka od unosa stranih vrsta (ProtectAS 2019-2023). Prijave za predavanje možete poslati na adresu: tin.kulic@grad.unizg.hr