Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Glazba > Interview: DeLorean band
delorean123

Interview: DeLorean band

DeLorean je skup glazbenika iz mladih autorskih, dobrostojećih hrvatskih bendova, koji povremeno putuju amo-tamo u prošlost i obrađuju najbitnije pjesme velikih svjetskih bendova. Mi smo popričali s gitaristom Nenadom Mandićem. 

 

delorean12

 

Kako ste došli na ideju DeLoreana?

Ako ste gledali Povratak u budućnost sjetiti ćete se scene u kojoj Marty McFly svira obradu Johnny B. Goode pokojnog Chucka Berrya na zabavi koja se događa 1955., tri godine prije nego je ta pjesma objavljena. Martyeva izvedba isprva zapleše cijelu dvoranu, ljudi prvi puta čuju zarazne zvukove rokenrola no kako se pjesma približava kraju njegov solo na gitari prelazi u divljanje, skakanje, sviranje iza glave, šutanje pojačala i napokon muk, dok ga publika zajedno sa pratećim bendom u nevjerici gleda i nije im jasno što točno taj momak izvodi. Htjeli smo biti kao Marty, Marty putuje u prošlost i podvali ekipi Chuck Berrya kao da je njegov, plus vozi DeLoreana, što smo također htjeli.

 

 

Tko je sve u bendu i što tko radi van ovog benda?

Andro i Luka su braća, osim što zajedno sviraju u DeLoreanu i Muscle Tribe of Danger and Excellenceu, zajedno rade na lokaciji Savska 14. Andro je također bubnjar bendova She Loves Pablo i Esc Life dok ja, osim što sviram gitaru u Cojonesima, odrađujem svoj zadnji tjedan u Dancing Bearu gdje Vas čeka najveći izbor vinila i cda u gradu, hit naslovi, akcijske cijene, mogućnost kartičnog plaćanja!!! A Jimmy osim što pjeva, je na tulumu s ekipom koju nije fakat dugo vidio.

 

 

Koncert 27.5. u Vintageu je zadnji koncert generalno za DeLoreance ili se roka i nadalje?

Koncert u Vintageu zadnji je u ovoj postavi, gostuje nam ukupno sedam vokala, što nije lako uskladiti, pogotovo kako su pjevači često dive sa prohtjevima pa ih treba tetošiti, obasipati komplimentima, puno je to komplimenata.

 

 

Od moje ekipe iz Cojonesa dolaze Bojan i Gordan. Gordan će publici dočarati svoju interpretaciju dva velika crna pjevača iz različitih razdoblja i prisjetiti se svojih hc punk korijena, dok će Bojan u kombinaciji sa Chrisom iz Killed a Foxa otpjevati jednu u čast Chrisu Cornellu koji nas je nažalost napustio i još nekoliko pjesama u čast Cornellovim kolegama iz Seattlea koji su nas napustili prije. Luka iz Straight outta fridge zadužen je upravljati bijesom protiv stroja, a Joža je naša lokomotiva, sunce naše ljubavi!

 

Treba predstaviti i našeg gosta iznenađenja, mladog Aryana kojem je ovo povratnički nastup nakon gotovo deset godina izbivanja sa scene, kao tinejđer svirao je i pjevao u bendu Toro čiji se koncert na Sonic Doomu, večeri stoner i doom glazbe u Močvari i danas pamti.

 

 

Mimo povremenog povratka u zvuke prošlosti tuđih bendova, što ima s vašim autorskim bendovima?

Cojonesi se spremaju za koncertnu promociju albuma Resonate u Zabočkom klubu Regenerator 2.6. uz Hrmulju iz Ludbrega kao predgrupu i Novu Rundu kao osvježenje prije i poslije svirke. Pablo roka Blues u Orahovici sa Killed a foxom 3.6., Esc Life u Tvornici 2.6. Nakon svirke u Vintageu Andro leti u Mediku servirati još jednu porciju za bubnjem Plana B uz kojeg u Grey Roomu sviraju i Dolibasija i Bad Choice.

 

delorean1234

 

Kakvo je vrijeme za egzistenciju vaših i ostalih bendova koji se ovih dana muvaju na hrvatskoj sceni?

Bend ako je dobar, mora svirati, bez obzira na uvjete, ako nije dobar onda treba vježbati, a da bi vježbao moraš svirati, dakle svi bendovi moraju svirati! Vrijeme je za svirati!

 

Zasukati rukave i delaj ili bježi u Irske?
Nego kaj neg zasuči rukave!

 

Preporuka za one koji čitaju – na koji domaći mladi bend bi trebalo obratiti pažnju?
Preporuka za one koji čitaju- budite upravo Vi taj domaći mladi bend na koji bi trebalo obratiti pažnju! Svirajte, snimajte, družite se, idite na koncerte i stvarajte glazbu. Peace!

 

delorean1

facebook.com/deloreanband