Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Glazba > Irena Žilić s Morcheebom
irena

Irena Žilić s Morcheebom

Irena Žilić, jedna od zapaženijih pojava na hrvatskoj kantautorskoj sceni, uskoro kreće na mini turneju po Velikoj Britaniji gdje će nastupati kao support sjajnoj ekipi iz Morcheebe.

 

Bend je na turneji povodom promocije novog albuma “Blaze Away“, a neki od koncerata, poput onih u Brightonu i Manchesteru, već su rasprodani. Ljubav između Irene i Morcheebe rodila se prije dvije godine, kada je kantautorica bila predgrupa Skye i Rossu u Tvornici:

 

“Morcheeba je jedan od onih prizemnih bendova čiji članovi su praktički obitelj. Nakon otvaranja njihovog nastupa u Tvornici Kulture ostala sam u kontaktu s Rossom koji je osobno predložio da im budem support na njihovim UK datumima i promociji novog albuma.”

 

Ova vijest dolazi kao još jedna potvrda vrijednosti mladih domaćih autora i autorica čija glazba kvalitetom slijedi, u nekim aspektima možda i nadmašuje, zapadnu scenu. Nakon što je ‘svjetski, a beogradski’ Repetitor osvojio veliki kanadski Arcade Fire i dobio poziv za zajedničku turneju, Irena Žilić kreće istim stopama.