Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Radio Student > Iskopčani Petak: Ivan Škrabe
ivan škrabe

Iskopčani Petak: Ivan Škrabe

Petak, 10 sati ujutro možda je prerano za ludi party 20-ih godina, ali ćemo 2020. godinu i novu dekadu započeti sa prvim gostovanjem mladog Jastrebarskog kantautora na Radio studentu – Ivana Škrabe.

 

 
Ivan Škrabe prisutan je na regionalnoj nezavisnoj glazbenoj sceni već desetak godina. Početkom 2010. godine na poziv organizatora „Novog Zvuka“ svira u zagrebačkom Klubu hrvatskih glazbenika – Saxu, nakon čega slijede brojni koncerti, mini turneje i demo festivali. Ono što je zaintrigiralo nas , a vjerojatno će i vas je činjenica da svoj specifičan spoj folklorne baštine i bluesa Škrabe do 2018. godine nikada nije dokumentirao. Naime 2018. Izdaje EP „Dodirom Slobode“ koji je prvi studijski sačuvani izraz Ivana Škrabe – donedavno neuhvatljivog hrvatskog kantautora koji se godinama svjesno opirao konvenciji profesionalnog snimanja svojih pjesama i koji je uvijek birao da radije svoju glazbu širi live pred publikom nego da ju šablonizira u konačnim formama snimljenih pjesama.

 

 

Ivana smo ugostili u našem studiju na 5. katu, kako bi s vama i nama podijelio dašak svojeg širokog stvaralaštva. Kako je to izgledalo pogledajte na snimci niže!

 

 

Nadolazeća gostovanja:

 

17.1. Svemir

23.1. Kidney Gin