Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Radio Student > Iskopčani petak: Kidney Gin
kidney gin

Iskopčani petak: Kidney Gin

U prošlotjednoj emisiji Iskopčanog petka probudili smo friško pečenim zagrebački bend imena Kidney Gin.  Svojim toplim zvucima grijali su nas otprilike sat vremena, a ako ste propustili najraniji koncert u gradu, ne očajavajte – snimili smo ga!

 

Bubrežni gin iliti Kidney Gin, mladi je bend kojeg čine četvero mladih glazbenih entuzijasta i studenata: Josip Vanić, Ivana Išvan, Jan Kozumplik i Rino Duboković koji sviraju ovom postavu godinu dana. Kod nas na petom katu i u vašem domu sletili su u akustično iskopčanom sastavu te nam omađijali petkovnje jutro uz, kako i sami rekli, zvukove riječnog toka, tekućeg soka i malo rocka. U potrazi za opisom, svoju glazbu definiraju kao riddle rock, koja nastaje timskim radom, spontano pričajući priču uz jam-anje. Ivanin glas stavlja točku na i u svakoj stvari dok ju dečki, Josip i Rino ritmično u stopu prate na basu i gitari.

 

Imali ste ih priliku upoznati par puta na zagrebačkoj sceni i okolici Zagreba, na obilježavanju Svjetskog dana glazbe na Europskom trgu, festivalu ZenBazen i svirke u obližnjem nam Sisku.

 

A iduće u planu, osim svirki je da u svoj projekt uklope sve multimedijske virtuoze što bi sve skupa činilo aduio-vizualni projekt, kako Ivana objašnjava: „Kidney Gin je leteći tepih, mjesto za sve ljude koji se žele izraziti i stvarati umjetnost s nama.“

 

Karakterizira ih mistika i poetika te zato kada ih potražite na Googleu, još nećete pronaći studijske snimke jer se bend do sada vodio mantrom poticanja ljudi da dođu na live svirke. Ova emisija za sada je jedan od rijetkih snimaka njihove glazbe, a kako bi ih upoznali uživo, probajte još jednom proguglat te možda osim bubrega i gina pronađete i neki datum za svirku. Snimku u cijelosti pogledajte niže, a Iskopčani petak pratite  svaki petak u 10h na 100,5FM ili preko streama!