Radio Student Najavljuje:
Naslovna > RS Mashup > Istraživanje o upotrebi vijesti
fpzg

Istraživanje o upotrebi vijesti

Pod vodstvom profesorice Zrinjke Peruško u organizaciji Centra za istraživanje medija i komunikacije provodi se  istraživanje o upotrebi vijesti u Hrvatskoj.

 

piše: Nina Nevešćanin

 

Istraživanje financira Sveučilište u Zagrebu, a cilj mu je prikazati kako upotreba vijesti i informativnih medija utječe na razumijevanje svijeta i demokratskog procesa.

 

Istraživanje se odnosi na tri područja odnosno  grada – Zagreb, Split i Slavonski Brod. Ispitanici su potrebni iz tri dobne skupine: od 18 do 34, 35 do 61 i stariji od 61 godinu. Svi oni koji žive u jednom od ta tri grada te spadaju u  predviđene dobne skupine, a voljni su sudjelovati u istraživanju mogu se prijaviti na e-mail adresu cimfpzg.2007@gmail.com.

 

Iz organizacije naglašavaju kako je istraživanje anonimno te će se zbog epidemiološke situacije provesti u potpunosti online putem MS Teams aplikacije. Intervjui će se obaviti u prosincu 2020 i siječnju 2021 godine, u dogovoru s ispitanicima. Ističu kako će intervju biti sniman, ali će u potpunosti osigurati anonimnost kandidata. Trajanje intervjua  predviđeno je otprilike 90 minuta.

 

Ako vas ovaj tekst nije potakao na sudjelovanje zasigurno će nagrada od 200 kuna u obliku bona za dućan opće prehrane. Zato, mobitel u ruke, pomozite istraživanju i sebi osigurajte tjedne namirnice.