Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Slider Homepage > Job Fair na FER-u
posao

Job Fair na FER-u

Sajam poslova Job Fair već četrnaest godina uspješno spaja vrhunska domaća, regionalna i inozemna tehnološka poduzeća s hrvatskim studentima.

 

Ove će se godine održati 15. i 16. svibnja na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, dok će se službeno otvoriti dan ranije, 14. svibnja projekcijom dokumentarnog filma The Cleaners. Redatelji filma Hans Block i Moritz Riesewieck prisustvovat će projekciji na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

 

9 stručnih radionica za studente koji žele znati više!

U dva dana, organizatori sajma poslova i predstavnici poduzeća organizirali su 9 praktičnih radionica. Koje tehnologije koriste domaća i inozemna poduzeća? Na koji način razvijaju proizvode i koje sve tehnološke sfere obuhvaćaju samo su neka od pitanja na koja će predstavnici poduzeća studentima dati odgovore kroz teme: Uvod u Power BI – izrada izvještajem, Stand-up radionica, Razvoj Artificial Intelligence proizvoda – od ideje do produkcije, Autodesk Revit radionica, Automatizirano testiranje web aplikacija, Izrada Machine Learning rješenja primjenom Pythona, IoT u praksi te Primjena novih tehnologija u full-stack web razvoju. Studenti se na radionice mogu prijaviti nakon što predaju svoj životopis putem baze životopisa.

 

U dva dana dvadeset i tri predavanja

Job Fair nije samo sajam koji spaja vrhunske hrvatske studente s najboljim tehnološkim poduzećima. Zahvaljujući domaćinu, Fakultetu elektrotehnike i računarstva za vrijeme najvećeg hrvatskog poslovnog sajma održat će se dvadeset i tri predavanja na kojima će predstaviti uspješni projekti, tehnologije i znanja iz različitih industrija: od elektrotehnike i ugradbenih računalnih sustava, računalnog vida, ICT-a do telekomunikacija, video igara, razvoja mobilnih i web aplikacija, energetike, automatizacije, automobilske industrije te industrije računalnih mreža i sigurnosti.

 

Kako bi povećali šansu za posao ili obavljanje prakse, svi studenti i mladi koji traže posao putem internetske stranice mogu predati životopis. Pohranjivanjem radnog iskustva svaka će osoba putem e-pošte dobiti jedinstveni QR kod – posjetnicu za predstavljanje poduzećima, dok će poslodavci nakon sajma jednostavnije pronaći osobe čiji su QR kod skenirali.

 

Osim na predavanjima i radionicama, studenti će poslodavce imati prilike i pobliže upoznati u opuštenijoj atmosferi na Loosen Up druženju i kvizu koji će se održati u KSET-u.

 

Na ovogodišnjem sajmu poslova Job Fair predstavit će se 115 poduzeća, a cijeli događaj organiziraju FER, Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a (SS FER) i Klub studenata elektrotehnike (KSET).

 

Za više informacija pratite internetsku stranicu sajma poslova, Facebook stranicu i Instagram profil.