Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Glazba > Jojo Mayer & NERVE u Zagrebu
jojo

Jojo Mayer & NERVE u Zagrebu

Bubnjarska senzacija Jojo Mayer vraća se u Zagreb sa svojim sastavom NERVE 27.10.2018.

 

“Nerve zvuči kao elektronička glazba, ali nije. Ne zvuči kao jazz i rock, a jest.”

 

Pioniri njujorške elektroničke jazz glazbene scene, Jojo Mayer & NERVE, vraćaju se u Zagreb nakon punih sedam godina, a nastupit će 27. listopada u klubu Boogaloo, čime će ujedno i započeti svoju europsku turneju.

 

Kada je riječ o Joju Mayeru i njegovoj grupi NERVE, od njih se uvijek očekuje jedinstveno glazbeno iskustvo. Puno groovea, energije i iznenađenja, posebna atmosfera i spektakularan doživljaj… tako bi se ukratko mogli opisati njihovi koncerti. Poznati su kao majstori improvizacije, a nastupi su im doslovno neponovljivi – tehnički perfektni, dinamični i baš nikada ne zvuče isto, zahvaljujući upravo improviziranim live izvedbama.

 

Jojo Mayer slovi za jednog od najboljih i najznačajnijih bubnjara današnjice – uvrštavaju ga među najbolje bubnjare svih vremena, ali i među vodeće instrumentaliste i inovatore na polju live elektronike. Međunarodnu karijeru započeo je svirajući s legendama jazza kao što su Nina Simone i Dizzy Gillespie, a surađivao je i s glazbenicima koji su obilježili suvremenu svjetsku glazbenu scenu poput Johna Medeskija i MeShell NdegeOchello. Osmislio je niz kreativnih i inovativnih bubnjarskih tehnika te je stvorio novi oblik glazbenog izričaja koji je jedinstven u svijetu.

 

Kasnih 90-ih u New Yorku pokreće legendarno klupsko događanje i platformu za eksperimentalnu interakciju između DJ-a, vizualnih umjetnika, glazbenika i publike – Prohibited Beatz – iz koje se razvija sastav NERVE koji vješto izmiče žanrovskom ukalupljivanju i uvodi publiku u široki spektar elektroničkih stilova. NERVE postaje najpoznatiji po povezivanju klupskih ritmova (breakbeat, jungle, drum ‘n’ bass) s jazz konceptomimprovizacije i inovativnosti, stvarajući tako potpuno novi hibrid suvremene glazbe.

 

Predvođeni Jojom Mayerom NERVE će u Zagrebu nastupiti u sastavu John Davis, Jacob Bergson i Aaron Neevezie. Predgrupa će im biti NO!Mozzart, a nakon koncerta slijedi Ilija Rudman i NERVE After Party.

 

Koncert Jojo Mayer & NERVE organiziraju umjetnička kuća BigYellowHouse i Progressivecrew.com. Ulaznice su u prodaji po pretprodajnoj cijeni od 135 kn u sustavu Entrio.hr

Ulaznice: https://www.entrio.hr/event/jojo-mayer-nerve-5527

FB event: https://www.facebook.com/events/103470623934272/

Više informacija: http://progressivecrew.com // http://www.jojomayer.com