Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Emisije > Južno od pameti
JUŽNO OD PAMETI

Južno od pameti

Nedjeljom od 15h

 

Emisija “Južno od pameti” (u produkciji CROL-a i s podrškom VEM-a) posvećena je, ponajprije, mogućnosti promjene u društvu. Ona pritom uočava probleme u ovom sve blijeđem pokušaju razvoja društva (koje mainstream mediji možda i namjerno zaobilaze) te analizira razloge našeg sve većeg zaostajanja za normalnim svijetom i traži moguće pravce kretanja ka demokratičnijem, pravednijem i progresivnijem društvu. Analizom socioloških, politoloških, kulturoloških, pravnih i ekonomskih pojmova te fenomena koji označavaju današnje hrvatsko društvo pokušavamo ujedno i definirati prostor za promjene i neku bolju Hrvatsku. Zato emisija i nosi naziv Južno od pameti.

 

Trenutno smo, naime, negdje daleko od europskog standarda u svim sferama života, a pogotovo sociopolitičkih ciljeva i strategija Europske Unije. Čini se da spadamo u teški jug poput Grčke, Sicilije, Bugarske ili Srbije s problemima inertne ekonomije, manjkave demokracije, koruptivne političke scene, sveopće politizacije javnosti i sve upornije tendencije ka napretku društva u krivom smjeru, tamo negdje u srednji vijek.

 

Pa ipak, vjetra ima i ponekad zapuše u pravom smjeru neke progresivne građanske i radničke Hrvatske. Provjerite u emisiji “Južno od pameti” nedjeljom od 15 h ima li dovoljno snage da otpuše našu, počesto doista zagušljivu, ljepljivu, memljivu i tešku pasju vrućinu od koje svi pametniji građani polako pokušavaju pobjeći…. O psima da i ne govorimo.