Radio Student Najavljuje:
Naslovna > RS Mashup > Kako prebroditi faks kao brucoš?
Izvor: FPZG Facebook
Izvor: FPZG Facebook

Kako prebroditi faks kao brucoš?

Prošli tjedan je predstavljena nova rubrika – Studentski glas. U njoj se svakog tjedna pita studente o nekim aktualnim i zanimljivim temama. Budući da je akademska godina tek počela, svima je teško, a možda najteže je upravo brucošima kojima je sve ovo jedno novo iskustvo. Stoga su oni nešto stariji studenti otkrili koji su najvažniji savjeti koje bi dali jednom brucošu.

 

Piše: Maja Matas

 

Frane tvrdi da bi pravi brucoš trebao znati kako se sprijateljiti s konobarima, koje pekare rade 24 sata dnevno te da nije sramota ujutro prije završnog ispita naručiti pelin kao smirenje za živce.

 

„Brucoši moraju biti uporni i hrabri. Hrabri da se ne uplaše fakulteta i svega što nosi, a uporni da svaki put kada im je teško se sjete zašto su tamo. Za one koji nisu na fakultetima koji su im bili prvi izbor ili koji uopće nisu htjeli studirati, trebaju gledati na fakultet kao stepenicu ili odskočnu dasku. Da se sjete da im je ta stepenica bila korisna i da bez toga nebi mogli dalje “, rekla nam je Lara, studentica pedagogije na FFZG-u.

 

Psiholog Lovro savjetovao je svim brucošima da ne iskorištavaju izostanke odmah nego da ih čuvaju za vrijeme kada krenu ispiti.

 

A za one kojima će sigurno biti potreban savjet po pitanju prehrane, studenti su našli alternative kao zamjenu za obiteljski ručak.

 

„Preporučila bi svim brucošima da nakon predavanja navrate u Krivi put, nedaleko od Studentskog centra, gdje dolaze i ostali studenti i gdje mogu uživati u najjeftinijoj kavi“, rekla je Adriana s FKIT-a.

 

Student Toni smatra da bi jedan student trebao znati da se ne uči kao kampanjac nego sve na vrijeme.

 

„Mislim da Dubravica ima najbolje krafne“, rekao je Marin sa sestrinstva, a Dino sa FPZG tvrdi da „svaki brucoš treba znati da je najbolji kebab kod tete sa Save“.

 

Ono što je izgleda najvažnije prema riječima Kristine sa zagrebačke Ekonomije, da brucoš nikada nebi trebao jesti u menzi u Cvjetnom naselju.

 

Studomat pratite svakog ponedjeljka od 15:05, a prijašnju epizodu poslušajte putem našeg mixcloud kanala: