Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Vijesti > Karamarko o istrazi Kalmete
Tomislav Karamarko

Karamarko o istrazi Kalmete

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ocijenio je kako je proširenje istrage u “aferi Remorker” na bivšeg ministar prometa, zadarskog gradonačelnika i potpredsjednika HDZ-a Božidara Kalmetu u funkciji izborne kampanje.

 

Najavio je i da će razgovarati s članovima Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza koji su članovi HDZ-a o rješavanju problema u Savezu.

 

Karamarka, koji je u ponedjeljak došao u Zadar u povodu Dana grada, novinari su pitali je li njegov dolazak ujedno podrška gradu Zadru i Kalmeti. Rekao je kako nije uputno komentirati takve istrage, ali da može reći kako je ta istraga tek nakon godinu i pol dana proširena i na Kalmetu “i to kao četranaestooptuženog”.

 

“To je za upitati se je li to u funkciji kampanje. Naravno da jest, jer ova Vlada više nema što ponuditi u ovoj zemlji. Oni traže novi mandat da bi sljedeće tri godine smišljali što dalje činiti. Oni su očito obećali da se neće baviti ničim, ali da će diskreditirati viđenije članove HDZ-a”, rekao je Karamarko.

 

Ako me se pita je li ovo podrška mom rodnom gradu i uspješnom HDZ-u u Zadru, onda moram reći da jest, dodao je Karamarko naglasivši kako je on rođeni Zadranin i voli taj grad.

 

Bivši HDZ-ov ministar i zadarski gradonačelnik našao se pod Uskokovom istragom zbog sumnja da je s dvojicom svojih suradnika iz ministarstva te čelnicima Hrvatskih autocesta (HAC) iz tog javnog poduzeća izvukao najmanje 30 milijuna kuna, od kojih su, po sumnjama tužiteljstva, međusobno podijelili najmanje 24,5 milijuna kuna.

 

Na pitanje da komentira priopćenje splitskog HDZ nakon otkazanog derbija Hajduk-Dinamo jer su igrači Hajduka odbili izaći na teren s obrazloženjem da njihovim navijačima nije dopušten ulaz na stadion, Karamarko je odgovorio kako je normalno da je splitski HDZ senzibiliziran uz događanja u Hajduku.

 

Splitski HDZ je u tom priopćenju optužio Hrvatski nogometni savez za narušavanje odnosa u Hrvatskom nogometu i diskriminaciju Splita i Dalmacije.

 

“Ne bih volio da se razvijaju ovakve podjele na sjever i jug, i to u trenutku kada trebamo staviti sve glave na okup i to ne samo u gospodarstvu nego i u svim ostalim područjima društvenog i duhovnog života”, rekao je Karamarko.

 

Na novinarsku napomenu da su od 17 članova Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza 11 u HDZ-u i pitanje hoće on nešto učiniti, Karamarko je odgovorio potvrdno.

 

Mora se sve učiniti da se saniraju animoziteti i riješe problemi u Savezu, rekao je. “Ponavljam, meni jako smetaju animoziteti na relaciji sjever – jug jer na vlasti imamo katastrofalnu Vladu koja uništava Hrvatsku na svaki mogući način. Sigurno da ćemo razgovarati s našim članovima Izvršnog odbora HNS-a da se problemi riješe”, kazao je Karamarko.

 

IZVOR: Hina.hr