Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Glazba > Kay Boo Too u Samoboru
kay boo too

Kay Boo Too u Samoboru

Novi festival imena Kay Boo Too imati će svoju premijeru tokom samoborskog fašnika u subotu, 22. veljače, s ciljem okupljanja mladih kreativaca.

 

Po prvi puta će se u subotu, 22. veljače, 2020. godine u centru za mlade ”Bunker” u Samoboru održati festival pod nazivom ”Kay Boo Too” (kaj bu tu). Ideja iza festivala je okupljanje mladih kreativaca koji će ujediniti svoje muzičke, plesne, akrobatske i ostale kreativne vještine te na taj način prirediti potpuno novo i jedinstveno iskustvo. Festival će se održavati za vrijeme samoborskog fašnika te će svaki izvođač svojim maskama još više pridonijeti festivalu te na taj način dati drugu dimenziju istog.

 

Ideja iza festivala je pružiti mladim ljudima drugačiji oblik zabave i ranije navedene vještine sa ciljem da se i sami aktiviraju i educiraju za eventualne buduće projekte ovakvog karaktera. Na festivalu će nastupiti:

 

Alice in WonderBand

Nastao 1998. godine na Fruškoj gori, a od tada je plodove svog kreativnog rada proširio na čitavu regiju. Jedini su u ovom djelu Europe koji se bave vrlo specifičnom vrstom scenske umjetnosti – spojem glazbe, pozornice, plesa i akrobacija kroz posebnu vještinu tjelesnih udaraljaka. Za ovu tehniku, u kojoj je tijelo ritmički instrument, su se obrazovali kod svjetski poznatih tjelesnih udaraljkaša. Alice in WonderBand je životni projekt čiju jezgru čine muzičari Ana Vrbaški i Marko Dinjaški, koji su već 22 godine partneri kako na sceni tako i u životu.

U sklopu ovog festivala počastiti će nas autorskom komičnom predstavom ”Kiss”; pričom o igri, flertu, izazivanju, nadmetanju i povrh svega ljubavi između muškarca i žene. Komične scene, isprepletane zanimljivim i novim aranžmanima tradicionalnih balkanskih, poznatih i autorskih pjesama, izvedene su samo vlastitim tijelima i glasom. Zanosno slavlje tonova, ritma, plesa, glume, akrobatike – u savršenoj harmoniji.

To što ovaj duo proslavlja i predstavlja na bini je veličanstveno. To rade toliko energično, znalački i ujerljivo, da njihov nastup postaje krajnje zabavno i zanimljivo zadovoljstvo, koje istovremeno ide i do dubina. Stvaraju zvuk koji pokreće, pa makar bio proizveden samo trenjem ruke  o ruku. To što oni nude je čista energija, ritam u svom praobliku.

Peter Kes, Sűddeutsche Zeitung, Műnchen

 

 

Acid Carrots

Četveročlani energični space rock sastav iz Samobora. Svojom kvalitetnom dozom humora, teatralnih elemenata i interakcijom sa publikom daju novu dimenziju fuzijske post rock ere.

 

 

Superjunaci

Magična petorka iz Karlovca. Ako svijet napadnu Pauci s Marsa, ne oslanjaj se na Superjunake, ali ako želiš prekid monotonije i dozu pozitive, poslušaj ih! Sviraju rock, ali ne znaju kakav. Razmišljaju o svemiru, revoluciji ljubavi i razmišljanju. Misle da su Super, ali ne za ozbiljno. Možda uopće nisu Junaci. Svoja kozmička iskustva prenose unirvezalnim jezikom glazbe. Htjeli su biti astronauti ljubavnici, no u nedostatku fizičkih i psihičkih mogućnosti osnovali su bend.

 

OTO projekt

Vokalno/instrumentalno/plesno/akrobacijski projekt u kojem sudjeluju iskusni muzičari iz raznih sastava iz Samobora i okolice u kombinaciji sa nekoliko plesnih i cirkuskih udruga iz Hrvatske i regije. Pripremiti će nezaboravan koncert, po prvi put, u “Bunkeru”. Projekt sačinjava 22 osobe, a sam nastup je baziran na sve popularnijem švedskom progresivno/psihodeličnom bandu “Ghost”.

 

Ogenj

Koprivnički folk/rock band koji, osim što je 2019. godine ovjenčan najprestižnijom nagradom Porin (i to čak dva puta), je konstantno na cesti koji svira sto na sat. Njihove pjesme su uvijek na samom vrhu radijskih top ljestvica, a energičnost i pozitivna vibracija kojom obasipaju publiku svojim nastupima u živo izvan su konkurencije.
Spoj tradicije i modernizma; tamburice, harmonike, viole i kajkavskog narječja povezane sa žestokim i čvrstim punk/rockom, dobitna su kombinacija već nekoliko godina. Ova koprivnička petorka rasplesati će i razveseliti svakoga.

To je bilo otkriće! Nešto novo i drugačije na hrvatskoj sceni. Energija, uigranost benda, scenski nastup, atmofsera u publici, sve to krasi live Ogenja. Nastup koji nitko ne bi trebao propustiti.

Igor Bergam – čelni čovjek udruge P.A.R.K.

 

 

Na samom festivalu primat će se donacije za troškove organizacije festivala. Za vrijeme festivala, a na bazi navedenih donacija, biti će dva kruga nagradnih izvlačenja. Od nagrada bih istaknuo: vikend na otoku Murteru sa biciklističkom turom, izleti brodom u N.P. Kornati za dvoje, spust najvećim zip lineom u Europi za dvoje, poklon paketi “Kay Boo Too“ festivala. Više informacija možete naći na službenoj fejsbuk stranici KAY BOO TOO.