Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Kultura > Kino Tuškanac ponovo otvoreno
G56Xsgzai9UFaZ29Hti282qIW1OsMOve

Kino Tuškanac ponovo otvoreno

Nakon objave o kratkoj stanci koja je rastužila i zabrinula publiku, Kino Tuškanac ponovno otvara svoja vrata i to retrospektivom francuskog redatelja Jacquesa Tatija. Sveukupno šest filmova ovog suptilnog komičara prikazivat će se do ponedjeljka 25. siječnja, svaki dan u 19 sati. 

 

Piše: Franka Štrkalj

 

Ciklus otvara film Moj ujak, a na programu su i Praznični dan, Playtime, Odmor gospodina Hulota, Parada i Prometna gužva. Stilska posebnost filmova jednog od najpoznatijih filmskih komičara uopće, počiva na nizanju situacija i gegova u kojima umjesto očekivanih dijaloga, pozadinski zvukovi naglašavaju radnju. Djetinja naivnost očita kroz minimalne pomake i varijacije motiva, potpuna je suprotnost modernom dobu i pratećoj tehnologiji s kojima se protagonisti suočavaju. Nekoliko filmova povezuje i redateljev alter-ego, lik gospodina Hulota. Film Moj ujak, koji otvara ovaj ciklus, nagrađen je Oscarom 1959. godine za najbolji film na stranom jeziku.

 

Svi filmovi imaju hrvatske podnaslove. Cijena ulaznice na projekcije je 25 kuna, a sve dodatne informacije možete pronaći na službenim stranicama Kina Tuškanac.